TORŢIONARUL Alexandru Vişinescu a fost TRIMIS în JUDECATĂ
Foto: Foto: romanialibera.ro

TORŢIONARUL Alexandru Vişinescu a fost TRIMIS în JUDECATĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Torţionarul Alexandru Vişinescu, în vârstă de 88 de ani, a fost trimis în judecată de Parchetul instanţei supreme, fiind acuzat de crimele din perioada când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, unde a instituit un regim de teroare căruia i-au căzut victime deţinuţi politici, a informat mediafax.ro.
Sub comanda sa, în temniţa comunistă a fost instituit un regim de teroare căruia i-au căzut victime mai mulţi deţinuţi politici, printre care şi liderul ţărănist Ion Mihalache, a relatat şi europafm.ro.
Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului a fost instituţia care a sesizat Parchetul în acest caz şi care a descoperit că Alexandru Vişinescu s-ar face vinovat de moartea a 12 deţinuţi politici.
În cei şapte ani în care a condus penitenciarul, Vişinescu a instaurat un regim de tortură şi teroare.
Fostul torţionat trăieşte într-un bloc din centrul Capitalei, cu o pensie de peste 3.200 de lei pe lună, după cum a descoperit presa naţională.
După mediatizarea cazului său, el a reacţionat violent la încercările reporterilor de a vorbi cu el, înjurându-i şi încercând să-i lovească.
Ca urmare a deschiderii dosarului torţionarilor, Ministerul Justiţiei a promovat un proiect de lege potrivit căruia aceştia ar urma să plătească despăgubiri victimelor din închisorile comuniste.
În septembrie 2013, lui Vişinescu i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia de genocid.
Procurorii arătau atunci că în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe şi nu le-a oferit accesul la hrană şi asistenţă medicală, se arată pe siteul romanialibera.ro.

Citit 783 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 13:48

1 comentariu

 • postat de titisor minunescu
  Miercuri, 18 Iunie 2014 22:13
  151.65.62.***
  Praf in ochi. Faptul ca va fi condamnat nu scapa Romania de situatia actuala.Cand il vor condamna pe Iliescu,si vor deconspira pe cei care alaturi de Bombonel au semnat pentru distrugerea cu buna stiinta aceea ce era ramas de la 'regimul de trista amintire',atunci poate imi voi schimba parerea.Dar e un lucru stiut ca pentru a schimba mentalitatea unui popor a unei natii,trebuie sa se'lucreze ' de-a lungul catorva generatii.Trebuie constiinta,vointa si curaj factorul principal e ' suflecat manecile si facut ',nu ':sa ni se dea,ca avem drepturi'. Nemtii dupa razboi au 'pus mana toti laolalta,au reconstruit,mancand la 'gamela',si iata unde sunt acum.La noi slabe sperante. O nationalizare,ar putea fi considerata o nebunie,o utopie,insa ar fi binevenita(cat inca se mai poate),Sau un razboi(doamne fereste)dupa care sa pornim cu alta mentalitate si in mod egal sa recladim ceea ce s-ar vrea o societate care sa ocroteasca pe fiecare in mod egal,bazata pe munca,pe respect si NU pe smenarii spaga si pomeni
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.