După ani de agonie, INSTITUTUL CANTACUZINO dă primele semne de revenire

După ani de agonie, INSTITUTUL CANTACUZINO dă primele semne de revenire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Institutul Cantacuzino va produce, cel mai probabil, de anul viitor vaccin antigripal, după ce în acest an va fi realizată o microproducție de teste, a declarat, vineri, 8 ianuarie, pentru Agerpres, managerul instituţiei, Adrian Ionel.

"Am zis ca anul acesta să facem o microproducţie de teste, care să ne asigure că la anul vom scoate exact ceea ce ne trebuie. La această microproducţie vom aplica şi o metodă nouă de distilare, care va elimina foarte multe impurităţi, sper să fie cea mai optimă formă de vaccin. Anul viitor sperăm să avem - suntem aproape siguri că vom avea - o producţie de vaccin antigripal românească cu calităţile potrivite. Avem discuţii cu ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, în ceea ce priveşte elaborarea strategiei pe termen scurt, mediu şi lung, privind dezvoltarea celorlalte linii de producţie", a spus managerul.

Noi angajări, încă din luna ianuarie

Adrian Ionel a mai precizat că, în cursul lunii ianuarie, vor fi făcute angajări în cadrul Institutului. "Oamenii nu numai că nu mai pleacă, am început să şi aducem noi specialişti. până la sfârşitul acestei luni avem o serie de angajări şi încercăm să readucem înapoi profesioniştii care au plecat din Institut. Mai mult decât atât, avem o înţelegere cu Institutul Pasteur (Franţa), în vederea specializării unor oameni de la noi şi acordării de consultanţă din partea lor către noi", a arătat sursa citată.

Adrian Ionel a susţinut şi că primul lucru pe care l-a făcut când a venit în funcţia de manager a fost să achite integral toate salariile, să plătească toate datoriile către stat, dar şi către furnizori. "În momentul în care am fost numit în această funcţie, am găsit oamenii neplătiţi din luna martie a anului trecut. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să achit integral salariile acestor oameni, precum şi toate contribuţiile datorate statului român pentru aceste salarii. În al doilea rând, am încercat şi am reuşit să achit datoriile Institutului către organismele de stat, de genul ANAF şi altele asemănătoare", a concluzionat reprezentantul Institutului.

Citit 1314 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.