AFLĂ de ce vine FMI, săptămâna viitoare, la Bucureşti

AFLĂ de ce vine FMI, săptămâna viitoare, la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O misiune a FMI vine la Bucureşti săptămâna viitoare pentru consultările anuale, a relatat mediafax.ro. Aceasta se va afla în România în perioada 2 - 15 martie pentru consultările anuale pe articolul IV, în cadrul cărora este evaluată situaţia economică, a anunţat, vineri, 26 februarie, Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI în România şi Bulgaria.

Consultările anuale privind situaţia economică sunt un mecanism al FMI utilizat în relaţia cu toate statele membre ale Fondului.

Precedenta vizită a FMI pentru consultări a avut loc la începutul anului trecut şi a coincis cu o evaluare a acordului stand-by cu România.

Misiunea FMI va fi condusă de Reza Baqir, care a preluat mandatul de şef al misiunii pentru România în ianuarie, înlocuind-o în acest post pe Andreea Schaechter.

 

România a avut în derulare, în perioada septembrie 2013 - septembrie 2015 un acord stand-by de 2 miliarde de euro cu FMI, pe care autorităţile l-au tratat ca având caracter preventiv, fără să acceseze fonduri. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

 

Citit 1388 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2016 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.