PROTEST NAȚIONAL. Transportatorii gălăţeni ar putea întrerupe lucrul

PROTEST NAȚIONAL. Transportatorii gălăţeni ar putea întrerupe lucrul

Foto: arhiva VL
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Patronatele din transporturile rutiere s-au decis: vor organiza un protest uriaş, pe 15 septembrie, timp de şase ore, în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti. La protest vor participa 25.000 de persoane şi 25.000 de vehicule - taxiuri, autobuze, microbuze şi camioane.

Sunt şase organizaţii patronale - UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM şi FORT - care au semnat pentru aprobarea organizării acestui protest, „împotriva creşterii nejustificate a tarifelor la asigurările RCA pentru transportatorii rutieri, după ce tarifele la primă mână pentru transportul de mărfuri şi persoane s-au majorat cu peste 300 la sută în perioada 2014-2016”. Astfel, spun transportatorii, o poliţă RCA pentru un autotractor - clasa B0 a ajuns în acest moment la peste 22.000 de lei pe an, pentru un autocar la peste 18.000 de lei pe an, pentru un microbuz la peste 14.000 lei pe an, iar pentru un taxi la peste 3.600 de lei pe an.

„Încă nu am stabilit cum vom protesta pe plan local, dar vom fi solidari cu ceilalţi colegi ai noştri; ori întrerupem lucrul, ori mergem să protestăm alături de ei, ori amândouă variantele”, ne-a declarat Sorin Amarinei, preşedintele filialei gălăţene FORT, unul dintre cele şase patronate organizatoare ale acţiunilor de protest.

      

Citit 2810 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 01:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.