Cineaștii PROTESTEAZĂ: ”Filmele recente sunt ignorate”

Cineaștii PROTESTEAZĂ: ”Filmele recente sunt ignorate”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un grup de 47 de cineaşti români i-au trimis ministrului Culturii, Corina Şuteu, o scrisoare deschisă, prin intermediul căreia solicită "modificarea legislaţiei, astfel încât Consiliul Naţional al Cinematografiei (CNC) să susţină şi realizarea unor filme care să satisfacă aşteptările majorităţii spectatorilor, având în vedere că unele filme recente sunt ignorate".

Producătorii Dan Badea, Cristian Comeagă, actorii Florin Zamfirescu, Daniela Nane, Anca Sigartău, regizorii Radu Gabrea, Ioan Cărmăzan, dar şi alţii, sunt semnatarii acestei scrisori, prin care solicită ca CNC, în calitate de "singur susţinător şi responsabil instituţional pentru toate succesele internaţionale ale cinematografului românesc din ultimul deceniu", să susţină realizarea filmelor care să ajungă la majoritatea spectatorilor, dat fiind că aceştia, prin plata biletelor, susţin realizarea producţiilor româneşti.

De asemenea, în aceeaşi idee, solicită "acordarea de şanse egale de a concura pentru obţinerea finanţării" tuturor, indiferent de palmares, iar concursul de proiecte să evalueze proiecte, nu palmarese.

Din textul scrisorii reiese că cei 47 de semnatari susţin că în prezent resursele Fondului cinematografic sunt concentrate "în mâinile câtorva cineaşti", situaţie care ar trebui evitată.

Citit 1893 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 02:02

2 comentarii

 • postat de mowgly
  Duminică, 29 Mai 2016 10:26
  5.13.233.***
  "Filme ramanesti premiate la marile festivaluri" adica reteta in 4 pasi :
  1 - peisaje - decoruri dezolante ( in ciuda peisajelor noastre naturale )
  2 - toti barbatii sunt hoti iar doamnele sunt c-bip-ve.
  3 - toti injura iar scenele nud apar total gratuit
  4 - actiunea varza dar musai trebuie sa accentuieze primii 3 pasi
  Asa ne vad "vesticii" si ne premiaza prostia , eu nu vreau sa platesc un bilet pentru asa ceva, prefer "violenta americana" asa ca salut initiativa celor 47.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sima
  Joi, 26 Mai 2016 21:47
  89.137.139.***
  Vream mai multe filme romanesti si premiate pe la marile festivaluri. Asta sa fie in cinema...filme bune si interesqante nu violenta americana cu pistoale si bombe atomice si teroristi. Cinematografie vrem, arta!
  2
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.