Val de frig, cu nopți geroase, în România, până marți. Temperaturile vor ajunge și la -21 de grade Celsius. IATĂ cum va fi vremea la Galați

Val de frig, cu nopți geroase, în România, până marți. Temperaturile vor ajunge și la -21 de grade Celsius. IATĂ cum va fi vremea la Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România se află sub atenționare de ger valabilă până marți, săptămâna viitoare. Temperaturile vor atinge chiar și pragul de -21 de grade.

Potrivit ANM, în intervalul 9 - 14 februarie, se va înregistra un val de frig, mai ales cu nopţi geroase.

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

IATĂ cum va fi vremea la Galați

Potrivit YahooWeather, acest sfârșit de săptămână va fi înnorat. Sâmbătă, 11 februarie, temperatura va atinge valoarea maximă de -3 grade Celsius, iar duminică, de până la -2 grade Celsius. Pe timpul primei nopți, mercurul în termometre va coborî până la circa -6 grade Celsius, iar în următoarea, de până la circa -7 grade Celsius. Sunt șanse de precipitații, de circa 10 la sută. Vântul va bate cu o viteză de până la 12 kilometri pe oră, maximă preconizată a fi atinsă astăzi. Valoarea presiunii atmosferice va oscila în jurul valorii de 779 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși valoarea de 69 la sută. (Informaţii preluate din surse online)

Luni va fi parțial înnorat. Temperatura va atinge valoarea maximă de -1 grad Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa -7 grade Celsius. Sunt șanse de precipitații, de circa 10 la sută. Vântul va bate cu o viteză de până la 5 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 777 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși valoarea de 65 la sută.

Marți va fi înnorat. Temperatura va atinge valoarea maximă de 3 grade Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa 0 grade Celsius. Sunt șanse de precipitații, de circa 10 la sută. Vântul va bate cu o viteză de până la 13 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 768 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși valoarea de 65 la sută.

Citit 6465 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2017 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.