MĂRIRI DE SALARII de până la sută la sută în Cultură | PROIECT

MĂRIRI DE SALARII de până la sută la sută în Cultură | PROIECT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Instituţiile de Spectacole, Cristian Şofron, a declarat, ieri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că în proiectul Legii salarizării unitare sunt măriri de la 25 până la 100 la sută în domeniul cultură, pe o grilă de salarizare până în 2021, iar, dacă acele salarii vor fi şi acordate, "lucrurile arată civilizat”. Şofron a spus că sindicaliştii solicită o întâlnire la Ministerul Culturii, pentru că acolo sunt nişte "uşoare inadvertenţe” cu proiectul de lege pe care l-au văzut acum.

"Ne-a fost prezentată o grilă de salarizare până în anul 2021. Sigur că, teoretic, arată bine grila aceea. Au fost ridicate câteva obiecţii, sperăm ca ele să fie luate în considerare. Desigur, rămâne această problemă că aceste salarii vor fi şi acordate. Sperând că vor fi acordate, lucrurile arată civilizat”, a spus actorul Cristian Şofron, citat de News.ro.

Întrebat despre majorările salariale din domeniul cultură prevăzute în proiectul Legii salarizării unitare, Cristian Şofron a spus că, din ce a văzut pe grile, sunt măriri de la 25 până la 100 la sută. "Grilele nu au putut fi luate acasă, ca să spun aşa. Ne-am uitat un pic pe ele, mi-e greu să va spun acum măriri, dar sunt măriri de la 25 la sută până la 100 şi nu ştiu cât la sută, pentru muzee, din câte am înţeles. Deci sunt ceva măriri, lucruri importante, pentru că, ştiţi foarte bine, cultura a fost o Cenuşăreasă a României şi a fost destul de puţin băgată în seamă”, a adăugat Şofron. El a precizat că ultimele majorări salariale din cultură au adus o oarecare reaşezare a salariilor, dar angajaţii din domeniu speră ca, după noile creşteri salariale, „lucrurile să intre cât de cât în normalitate”.

Cristian Şofron a mai spus că, în proiect, sunt „câteva inechităţi”, dar probabil că sunt lucruri care au scăpat analizei şi vor fi îndreptate. "Măririle sunt extrem de diverse în procente, nu am cum să le reţin. (…) De exemplu, măririle de 50 la sută nu se aplică şi şefilor de formaţii, de muncitori, să zicem, şi atunci există o situaţie ciudată, un şef formaţie muncitori are un salariu mai mic decât subordonatul lui, lucru care este uşor ciudat. Sunt lucruri care probabil au scăpat şi vor fi cu siguranţă îndreptate”, a explicat Şofron.

Citit 1061 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2017 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.