PROTESTE de stradă, de Ziua Poliţiei Române. Nemulţumiri faţă de Legea SALARIZĂRII

PROTESTE de stradă, de Ziua Poliţiei Române. Nemulţumiri faţă de Legea SALARIZĂRII
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De Ziua Poliţiei Române, zeci de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au protestat în stradă, nemulţumiţi de legea salarizării. Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a cere emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20 la sută, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători  legale lucrate) la salariul funcţiei de bază, de la 1 aprilie 2017. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Daniela Pescaru, s-au întâlnit sâmbătă, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor care au protestat în faţa sediului MAI şi în faţa Guvernului.

“Am mai discutat cu sindicatele din Poliţie şi în săptămânile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a făcut în trecut. Am deschiderea şi dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Împreună trebuie să găsim soluţii. Vă asigur că fac parte dintr-un guvern care pune în practică exact ce a promis", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Carmen Dan a subliniat faptul că pentru rezovarea inechităţilor salariale este nevoie de mai mult timp pentru a identifica sursele de finanţare şi modalitatea tehnică prin care să fie aplicate aceste soluţii, astfel că o nouă rundă de discuţii a fost programată pentru astăzi, poliţiştii renunţând, momentan, la acţiunile de protest.

"Am adus în vedere inechităţile din sistem. Am atras atenţia că şi actualul guvern, la fel ca şi cele de până acum, majorează salariile doar anumitor categorii, ajungând să plătească un şofer de salvare cu 5.000 de lei, iar un poliţist cu salariul minim pe economie. Răspunsul a fost că vor verifica impactul financiar, iar săptămâna viitoare ar urma să fie propuse o serie de amendamente, astfel încât să se aplice sporurile în domeniul ordinii şi siguranţei la fel ca la sănătate. Aşadar, săptămâna viitoare nu vom organiza nicio acţiune de protest, dar dacă Guvernul nu va face aceşti paşi şi nu va iniţia acele amendamente vom relua acţiunile”, a declarat, pentru Mediafax, Marius Ionescu, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, după discuţiile cu ministrul de Interne.

Liderii de sindicat s-au gândit şi la un alt mod de a protesta, afirmând că, acolo unde legea permite, în locul amenzilor, poliţiştii ar putea aplica doar avertismente.

Citit 1140 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.