Reacţia lui Grindeanu, după SCENARIUL REMANIERII: ”Avem nevoie de stabilitate şi priorităţi susţinute împreună”

Reacţia lui Grindeanu, după SCENARIUL REMANIERII: ”Avem nevoie de stabilitate şi priorităţi susţinute împreună”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Sorin Grindeanu a scris, ieri, pe Facebook, că a fi premier este o "răspundere imensă" şi, pentru a pune în practică programul de guvernare, este nevoie de stabilitate, atrăgând atenţia că adversarii PSD "sunt în afara partidului", respectiv PNL şi USR. Premierul a făcut aceste afirmaţii după mai multe critici ale Gabrielei Firea la adresa Guvernului.

"A fi prim-ministru reprezintă o răspundere imensă, pe care o iau în serios în fiecare secundă, de când PSD mi-a făcut onoarea de a-mi acorda această încredere. Guvernul României a înţeles nevoile şi aşteptările oamenilor, iar acum putem spune că avem creştere economică - cea mai mare din Europa - ne respectăm promisiunile din campanie, avem mai multe locuri de muncă, se înfiinţează din ce în ce mai multe firme, încrederea investitorilor e în creştere", a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook. Şeful Executivului a oferit drept exemplu îmbunătăţirea prognozei Băncii Mondiale cu privire la creşterea economică din 2017, afirmând că Guvernul încă mai are multe de făcut. "Pentru asta avem nevoie de stabilitate, de obiective şi priorităţi pe care le împărtăşim cu toţii. Adversarii PSD se află în afara partidului. PNL şi USR traversează grave crize de conducere şi o lipsă totală de proiecte. În continuarea unei bune guvernări, avem nevoie de investiţii şi relaţii consolidate la nivelul Europei şi nu numai", a afirmat prim-ministrul.

Vicepreşedintele PSD şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că este dezamagită de modul în care interacţionează cu Guvernul Sorin Grindeanu şi că comunicarea instituţională este mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor, potrivit Hotnews. Totodată, aceasta, deşi a evitat să spună direct dacă premierul Sorin Grindeanu va fi înlăturat de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că liderii PSD sunt "îngrijoraţi" de faptul că nu mai există comunicare privind activitatea guvernamentală.

"Tot ceea ce Primăria Capitalei solicită Guvernului, cu argumente şi în scris, se loveşte de un refuz. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor", a spus Firea, care a dezvăluit că s-ar fi plâns de acest lucru şi preşedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Criticile Gabrielei Firea, recunoscută drept o apropiată a liderului PSD, Liviu Dragnea, vin în contextul în care, de mai bine de o lună, la vârful partidului se vorbeşte despre o remaniere "la pachet" a mai multor miniştri, pe care însă premierul a declarat că nu o susţine.

Citit 1987 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.