Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor, scrie passionsante.be.
În schimb, nu se recomandă felierea merelor, ci consumarea lor prin muşcare, pentru a profita din plin de polifenolii care combat stresul oxidativ şi procesele inflamatoare.
O echipă de la Universitatea din Montreal a analizat în profunzime aceşti agenţi, după ce i-a extras din coajă. 'Până acum, dovezile ştiinţifice ale acestei acţiuni benefice au fost obţinute indirect', arată coordonatorul lucrărilor. 'Le-am cerut unor voluntari să completeze un jurnal alimentar pentru a stabili legături între starea lor de sănătate şi alimentaţie. Demersul nostru permite aflarea cu mai multă precizie a acţiunii nutrienţilor', adaugă el.
Următoarea etapă ar fi consolidarea efectelor polifenolilor (antioxidanţi), care se găsesc în cantităţi mari şi în căpşuni, struguri, pătrunjel, anghinare şi varza de Bruxelles. Cercetătorii amintesc în încheiere că merele trebuie consumate cu coajă.
Merele trebuie consumate cu tot cu coajă Scris de Marius Chiriliuc


Marius Chiriliuc
Articole recente - Marius Chiriliuc
Liga secundă de handbal / Două jucătoare au plecat de la Danubius Galaţi Aproximativ 21 de milioane de persoane au urmărit ediţia 2014 a Globurilor de Aur HANDBAL / Daciana Curtean, la CSM Ploieşti Judeţul Galaţi, sub cod galben de ceaţă Verdict al Tribunalului Galaţi / Danubius şi-a concediat ilegal handbalistele
Mai multe din această categorie: