Destinaţii de vis din Grecia

Destinaţii de vis din Grecia
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Grecia este una dintre cele mai frumoase destinaţii pentru vacanţa de vară, foarte accesibilă pentru turiştii români. Fie că îţi doreşti să leneveşti la soare, să practici sporturi acvatice, să petreci o vara plină de distracţie în cluburi sau să descoperi noi locuri minunate, Grecia îţi va satisface orice moft.

"Super Paradise", Mykonos

Plajele din Mykonos sunt recunoscute drept unele dintre cele mai frumoase din lume, graţie apelor cristaline si nisipului auriu fin. Să nu mai vorbim despre serviciile ireproşabile cu care sunt întâmpinaţi turiştii. Unul dintre cele mai pitoreşti locuri de pe această insulă din Marea Egee este plaja "Super Paradise". Cu un nume care ilustrează perfect frumuseţea acestui colţ de lume, "Super Paradise" se mândreşte cu ape turcoaz şi o plajă uriaşă, care poate primi miile de turişti ce invadează această insulă minunată în fiecare vacanţă de vară.

Koukounaries, Skiathos

Cea mai frumoasă plajă de pe insula Skiathos este fără îndoială cea din staţiunea Koukounaries. Această lagună cu ape perfect albastre este înconjurată de păduri uriaşe de pini. Nisipul fin atrage o mulţime de turişti, care ajung pe această insulă, plaja din Koukounaries fiind considerată una dintre cele mai bine conservate din Marea Mediterană. Totuşi, asta nu înseamnă că staţiunea nu îţi va oferi o mulţime de modalităţi de petrecere a timpului. Turiştii pot practica sporturi acvatice, în timp ce tavernele, restaurantele şi barurile de pe faleză îşi îmbie vizitatorii cu specialităţi tradiţionale.

Kamari, Santorini

Santorini este una dintre cele mai populare insule din Marea Egee, fiind faimoasă pentru clădirile albe şi panoramele pitoreşti. Printre cele mai interesante locuri de pe această insulă se numără şi orăşelul Kamari, aflat la doar 10 kilometri de capitala insulei, Fira. Plajele din Kamari nu sunt tocmai obişnuite. Nisipul negru contrastează neobişnuit cu albastrul deschis al valurilor, în timp ce uriaşa stâncă Mesa Vouno tronează deasupra zonei. În Kamari, noul se îmbină cu vechiul, iar printre căsuţele tradiţionale de pe faleză se află numeroase cafenele, baruri şi cluburi moderne, unde distracţia pare să nu se termine niciodată.

Plaja "Iguana", Creta

Oraşul Chania, al doilea ca mărime din Insula Creta, se mândreşte cu trei staţiuni superbe despărţite de câte un petic de nisip. Dintre acestea, plaja "Iguana" este destinaţia perfectă pentru cei care vor să se bucure de nisip fin şi ape liniştite. Acest loc este alegerea cea mai bună mai ales în zilele în care marea este neliniştită, deoarece poziţionarea ei face ca apele să fie perfecte pentru înotat în orice condiţii.

Kalithea, Rhodos

Una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe insula Rhodos, Kalithea, îşi încântă vizitatorii cu o plajă cu nisip fin şi ape ideale pentru bălăcit. Aflat la mică distanţă de oraşul Rhodos, aici turiştii pot admira băile superbe construite de romani, precum şi o multitudine de mici insule şi formaţiuni geologice neobişnuite, ce împânzesc frumoasa plajă. Această staţiune este populară şi printre localnici, deoarece în anumite părţi s-au format piscine naturale printre stânci, care sunt perfecte pentru snorkeling sau scufundări.

Vatera, Lesbos

Vatera se mândreşte cu cea mai lungă plajă de pe Insula Lesbos, considerată şi una dintre cele mai frumoase din Grecia. De pe nisip poţi vedea coasta turcească şi insulele Psara şi Hios, ce formează o panoramă minunată. Apa este de obicei caldă şi întreaga localitate pare să fie ruptă de restul lumii. Pasionaţii de istorie pot admira aici un templu antic, la Agios Fokas.

Ormos Panagias, Halkidiki

Plajele de pe această peninsulă sunt ascunse între livezi de măslini, palmieri, pini şi arbori de eucalipt, fiind locul perfect pentru o vacanţă relaxantă la malul Mării Egee. Cea mai frumoasă staţiune din peninsulă este cu siguranţă pitorescul Ormos Panagias. Un fost sat pescăresc, Ormos Panagias a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare staţiuni din nordul Greciei, graţie plajei "Trani Ammouda", cu nisip fin şi apă foarte curată.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

Citit 7648 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Aprilie 2018 01:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.