Locuri care merită vizitate în Peloponez

Locuri care merită vizitate în Peloponez
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peloponezul este cunoscut pentru diversitatea culturală şi frumuseţile naturale. Un tur al peninsulei greceşti va reprezenta cu siguranţă o experienţă de neuitat pentru oricine iubeşte peisajele naturale şi combină plăcerea cu bogăţia culturală. Vă vom prezenta în continuare locuri din Peloponez care merită atenţia oricărui călător.

  • Peloponez
  • Peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint
  • Teoretic este o insulă, după construirea Canalului Corint, în 1893
  • A fost locuită încă din preistorie
  • Numele actual provine din mitologia greacă, în special legenda eroului Pelops, despre care se spune că ar fi cucerit întreaga regiune

Amfiteatrul antic de la Epidaur este o atracţie internaţională. Este cel mai bine conservat amfiteatru antic, foarte cunoscut pentru acustica sa exceptională. Găzduieşte Festivalul Atenei, cel mai mare din Grecia. În fiecare vară, amfiteatrul încântă spectatorii cu piese de teatru greceşti, subtitrate în limba engleză.

Ruinele Corintului antic sunt un sit arheologic care a oferit multe descoperiri. Oraşul antic se află 9 km distanţă de Corint, la poalele dealului Acrocorinth, unde se afla vechea cetate şi de unde se poate vedea Acropola din Atena.

Oraşul Nafplio este străbătut de multe străzi pitoreşti şi plin de magazine micuţe  care vând produse tradiţionale. În Nafplio, turiştii pot vizita Castelul Bourtzi şi pot urca 999 de trepte până la Castelul Palamidi.

Nemea este printre cele mai faimoase regiuni viticole din Grecia. Turiştii au oportunitatea să viziteze cramele şi să guste vinul grecesc. Pe lângă crame, ei pot vizita ruinele oraşului antic Nemea, muzeul, templul şi stadionul antic.

Mycenae este un sit arheologic care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. A fost construit între două dealuri conice înalte, într-o zonă joasă care controla atât rutele terestre, cât şi pe cele marine. Cele mai mari atracţii sunt muzeul arheologic, mormintele antice şi palatul Mycenae.

În vestul Peleponezului, în frumoasa vale a râului Alfios, se află cel mai celebru sanctuar din Grecia. Olympia era un mare centru religios şi sportiv. Faima sa era dată de Jocurile Olimpice, care se desfăşurau la fiecare patru ani, în cinstea lui Zeus.

Peştera Diros reprezintă o experienţă unică pentru cei care aleg să meargă cu barca de-a lungul râului subteran lung de 1,6 km. Culorile magice şi formele frumoase create de stalactite şi stalagmite sunt “actorii” unui spectacol minunat. Peştera Diros se află la 10 km distanţă de Gytheio şi 5 km distanţă de Pirgos Dirou.

Monemvasia înseamnă "singura intrare". În această zonă se afla baza navală antică minoică care a devenit unul din cele mai importante castele din Peloponez în Evul Mediu. Casele de piatră şi bisericile bizantine încă uimesc turiştii.

Castelul Methoni a reprezentat una din cele mai importante clădiri greceşti în timpul Evului Mediu. Acesta este situat pe peninsula Agios Nikolaos. Înconjurat din trei părţi de apă, un mic fort, Bourtzi, este conectat la castel printr-un pod de piatră.

Situl Mystras reflectă stilul bizantin al secolelor 14-15. Este un peisaj misterios şi maiestuos al peninsulei Peloponez.

Sursa: en.protothema.gr

Citit 13039 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2019 18:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.