Turismul în Galați, și așa anemic, paralizat de pandemie

Turismul în Galați, și așa anemic, paralizat de pandemie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Numărul persoanelor înregistrate oficial drept turiști, care au vizitat Galațiul în luna martie a acestui an, a cunoscut o scădere dramatică, pe fondul restricțiilor de circulație impuse prin starea de urgență. Astfel, sosirile înregistrate în hotelurile și pensiunile din județului Galați, în a treia lună a anului, au însumat 3.768, în scădere cu 46,5 la sută față de luna corespunzătoare a anului trecut, arată Direcția Județeană de Statistică Galați. Și în comparație cu februarie 2020, sosirile turiștilor au scăzut la aproape jumătate. 

Astfel, în martie 2020, 3.518 cetățeni români și 250 de străini s-au cazat în unitățile de primire turistică de pe teritoriul județului Galați. Mai exact, este vorba despre prima parte a lunii, până la intrarea în vigoare a stării de urgență, când sosirile s-au redus, practic, la zero.

Trebuie menționat și faptul că cea mai mare parte a celor înregistrați oficial drept ”turiști” nu au venit la Galați în scop turistic, ci cu interese profesionale sau pentru competiții sportive.

Citit 8360 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2020 18:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.