În Grecia doar cu testul pentru coronavirus la purtător

În Grecia doar cu testul pentru coronavirus la purtător
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grecia a impus vineri măsuri dure în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, în urma unei creşteri a infecţiilor în rândul turiştilor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria Promachonas, în nordul ţării, scrie presa greacă.
Astfel, este necesar ca turiştii să prezinte un test ”negativ” de covid-19 înainte să intre în ţară pe la Promachonas.
Călătorii care intră în Grecia din motive ”neesenţiale” - adică turiştii - sunt obligaţi să prezinte un test nagativ de covid-19 la Vamă la Promachonas, a anunţat vineri după-amiaza un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas. Este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, măsura urmând să intre în vigoare de la marţi, 14 iulie, la ora locală 6,00 (şi ora României).
De asemenea, călătorii au obligaţia să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, a anunţat purtătorul de cuvânt, care a precizat că peste 300 de controale sunt programate în weekend în restaurante, baruri şi hoteluri. Aceste controale vizează să verifice respectarea protocoalelor împotriva covid-19.
Grecia a înregistrat o creştere a infecţiilor cu noul coronavirus de la începutul săptămânii - majoritatea cazurilor fiind turişti care au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas. Cel puţin 29 de turişti din România şi Bulgaria testaţi, joi, pozitiv la COVID-19 la punctul de frontieră Promachonas, de la graniţa bulgaro-elenă.

Citit 12963 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2020 18:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.