Trasee de vis pentru călători curajoși

Trasee de vis pentru călători curajoși
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Indiferent dacă te pregătești pentru prima sau pentru a cincea drumeție, aceste trasee culese din lumea întreagă te vor inspira să-ți încalți bocancii și să-i dai bice.

Probabil te gândești că între confortul tău și peisajele superbe ale drumurilor sălbatice încununate cu succes de punctele de belvedere care-ţi taie respirația și potrivite contului de Instagram trebuie să stea mormane de obstacole. No-no-no. De fapt, tot ce vă desparte este o pereche de pantofi zdraveni de drumeție și dorința de a explora natura. Imaginează-te acum traversând fâșiile de țărm înguste de pe coastele hawaiiene sau explorând satele andine din Ecuador și crede-ne pe cuvânt că nu țin deloc de domeniul fantasticului.

Grindelwald - Elveţia

Lasă trenul de culoarea muștarului să te conducă spre descoperirea ruralului de munte elvețian și petrece o noapte într-unul din tradiționalele chaleturi îmbibate cu miros de munte. Ai să vezi cu câtă voioșie te vei trezi dimineața, gata să-ți pui întreaga zi în slujba descoperirii tablourilor alpine din Grindelwald. Deși, pornind de la baza militară a satului, ai opțiuni de trasee cu duiumul, înclinăm a crede că vrei genul de experiență care să-ți aştearnă în fața irișilor peisaje de poveste săpate în șiruri de munți semeți. Dacă te-am nimerit la capitolul ăsta, atunci răspunsul corect nu poate fi altul decât ruta First - Faulhorn. Telefericul care pleacă din satul Grindelwald în direcția First îți va mai astâmpăra din pofta de a rumega cu privirea pitorescul de sub picioare, în timp ce te va ajuta să economisești timp și energie pentru cei 12 kilometri de drumeție care te așteaptă la coborâre. Atenție! Muntele Faulhorn nu a apărut de azi, de ieri; vârful îi atinge 2.681 m, așa că, dacă te știi sensibil la altitudine, întărește-ti spiritul înainte să ajungi acolo (și nu, nu întotdeauna o dușcă este soluția tuturor temerilor). Oricum, întinderile nesfârșit de frumoase de pe o parte și alta a muntelui, văzute de deasupra norilor, merită din plin.

Peninsula Lizard - Cornwall, Anglia

Acest traseu circular deosebit de indulgent, de 11 kilometri, începe în Kynance Cove și te conduce de-a lungul țărmului Cornwall până în punctul Lizard, la fel de fericit ca un copil care te-a tras de mânecă 20 de minute ca să-ți arate noua lui căsuță din copac. Dar până să ajungi în acest cel mai sudic punct britanic, nu uita că, de cele mai multe ori, traseul, nu destinația, este presăsat cu flori de mărgăritar (iar folclorul popular nu este cunoscut prin faptul că s-ar înșela prea des). Așadar, încearcă să-ți sustragi mintea de la picioarele obosite care încep să promită o febră musculară de toată frumusețea și descoperă peșterile, golfurile, delușoarele și plajele ascunse, presărate cu un nisip de un alb incredibil și străjuite de o mare de albastru turcoaz. Pierde-te cât pofteși în natură, dar ține în permanență un ochi deschis pentru viața marină: s-ar putea să vezi oricând o focă sau o balenă în larg, pe timp de vară. Partea bună la acest traseu este că nu ai multe șanse să dai nas în nas cu cete numeroase de turiști care să-ți perturbe comuniunea cu natura.

Sentiero Azzuro - Cinque Terre, Italia

Bine le mai șade căsuțelor colorate, așa cum se aliniază ele cuminți de-a lungul coastelor Cinque Terre și, în modestia lor, nici măcar nu bănuiesc că au devenit motiv de poftă temeinică pentru călătorii împătimiți. În misiunea lui de a unii toate cele cinci sate, Drumul Albastru, lungindu-se pe întinsul a 12 kilometri de coastă de Rivieră Italiană (recunoscută amantă a razelor de soare), a văzut la viața lui zeci de generații de călători. Așteaptă-te să petreci circa cinci ore pentru a finaliza cu succes această drumeție, iar dacă vrei să închei acest capitol cu o baie de soare, pornește din Riomaggiore și așază-ți linia de finiş în Monterosso.

(www.momondo.ro)

Citit 2412 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 09:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.