Trei orașe româneşti în care să petreci de Halloween

Trei orașe româneşti în care să petreci de Halloween
Vacanţă tematică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România poate fi locul perfect pentru petrecerea sărbătorii de Halloween, deoarece este cunoscută sub numele de Tărâmul lui Dracula. Deci, dacă intenționați să petreceți Halloweenul din acest an în România, alegeți unul dintre orașele de mai jos, puneți pe voi un costum înfricoșător și petreceți alături de alți vampiri, fantome sau zombi!

De-a lungul anilor, numeroși turiști au mers în Transilvania pentru a sărbători Halloweenul, cu petreceri de costume, povestiri și actori care au jucat scene inspirate de povestea lui Dracula. În timp ce unii români sărbătoresc pe 31 octombrie, Noaptea de Sf. Andrei (30 noiembrie) este momentul în care usturoiul este prezentat ca o formă de protecție împotriva fantomelor - un act tradițional superstițios care este încă practicat.

Iată care sunt cele trei orașe care promit turul casei lui Dracula, petreceri tematice sau evenimente speciale cu tematică de Halloween.

Brașov - Castelul Bran

Halloween este o ocazie specială în locuri precum castelul gotic Bran, de lângă Brașov. Branul este adesea asociat cu domnitorul Vlad Ţepeş din secolul al XV-lea (1431-1476), cel care l-a inspirat pe Bram Stoker pentru Dracula. Este greu de dovedit dacă Vlad Ţepeş a domnit peste Castelul Bran, dar se poate spune că a fost închis la Castelul Bran timp de două luni. Dacă ajungi aici în această perioadă, vei avea parte de o experiență autentică, localnicii organizând tururi speciale ale localităţii și castelului. Vei găsi o mulțime de suveniruri și pentru prietenii tăi care nu ajung aici și vei degusta din delicioasele preparate specifice ale localnicilor. Dacă ai văzut Castelul Bran, dar vrei să extinzi experiența de Halloween, poți merge la nenumăratele petreceri care se organizează în Brașov în această perioadă.

Sighișoara

Sighișoara este un oraș cu o istorie puternică și o arhitectură care se potrivește perfect în tematica de Halloween. Gustă atmosfera locală care se încadrează perfect în istoria misterioasă din spatele lui Dracula. Există o mulțime de clădiri cu arhitectură impresionantă și dacă ajungi aici nu uita să vizitezi Cetatea Medievală din Sighișoara. Există chiar Festivalul de Halloween din Sighișoara, unde biletul la eveniment include o cină delicioasă tradițională, un spectacol magic și evenimente excelente, care oferă o experiență cu adevărat memorabilă. Petrecerile de Halloween de aici sunt de obicei găzduite de un hotel medieval situat chiar în inima cetății medievale din Sighișoara. Clădirea datează din 1520 și a intrat în patrimoniul românesc, precum și în patrimoniul mondial UNESCO.

Cluj-Napoca

La fel ca în Sighișoara, în Cluj-Napoca vei avea parte de decorul autentic transilvănean. O mulțime de castele și cetăți sunt deschise pentru public atât în oraș, cât și foarte aproape de oraș. O mulțime de festivaluri de muzică au loc aici și clujenii sunt cunoscuți pentru petrecerile pe care le organizează. Castelul Banffy este un "must see" dacă ajungi în zona Clujului.

Citit 4190 ori Ultima modificare Duminică, 31 Octombrie 2021 00:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.