Malaga - ce vizităm, ce mâncăm și cât ne costă

Malaga - ce vizităm, ce mâncăm și cât ne costă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Malaga, un oraș situat pe Costa del Sol în sudul Spaniei, o destinație de vacanță fermecătoare, are o atracție specială pe care orice vizitator o poate identifica într-o plimbare scurtă. Cultura, istoria, tradițiile, bucătăria delicioasă și ospitalitatea locuitorilor îi consolidează imaginea de ”oraș paradisiac”.

Dacă vă gândiți să vă petreceți următoarea vacanță în Malaga, iată câteva obiective de vizitat, prețuri estimative pentru zboruri și cazare, în acest orășel cu tradiție, cu istorie și, pe alocuri, cu influențe arabe. 

1. La Malagueta

O plimbare pe o plajă frumoasă reprezintă, uneori, tot ce avem nevoie pentru a ne deconecta de orice grijă și să ne bucurăm de combinația perfectă de apă, nisip, soare și sunetul plăcut al valurilor. La Malagueta este cea mai renumită plajă din Malaga, este îngrijită, are nisipul fin, iar terasele și restaurantele pescărești sunt toate cochete.

2. Fortăreața Alcazaba

Cetatea care domină centrul orașului, Alcazaba, reprezintă fortăreața maură cel mai bine conservată și, în egală măsură, este unul dintre cele mai importante situri istorice din întreaga Spanie. Locul acesta oferă niște priveliști nemaipomenite ale orașului, dar impresionează și prin interiorul superb. Tavanele sculptate și pictate în stil mudejar, frumoasele vase romane de ceramică sau mozaicurile arabe, curțile interioare și micile grădini sunt doar câteva dintre elementele care fac din Alcazaba un monument impresionant.

2. Teatrul Roman

Sub zidurile fortăreței Alcazaba se află Teatrul Roman, cel mai vechi monument din Malaga. Acesta a fost construit în secolul I î.H, în timpul domniei împăratului Augustus. În timpul stăpânirii maure, teatrul se degradează considerabil, servind drept carieră de piatră. Multe părți din teatrul roman vor fi folosite la construcția fortăreței Alcazaba.

3. Castelul Gibralfaro

Acest castel este absolut magnific, iar istoria zbuciumată pe care zidurile lui o prezintă este cu adevărat impresionantă. Castelul Gibralfaro se află în apropierea fortăreței Alcazaba, fiind el însuși o fortăreață de origine maură ce datează încă din secolul al X-lea și a fost construit pe locul unui fost far fenician, de unde i se trage și numele (Gebel-Faro însemnând Stânca Farului).

4. Orașul Vechi

Nu există loc mai potrivit pentru a simți atmosfera autentică din Malaga, decât Orașul Vechi. Calle Larios este o stradă pietonală plină de magazine unde vă puteți plimba și merge la cumpărături. De asemenea, Piața Atarazanas este o piață veche într-o clădire impresionantă, cu produse autentice și delicatese care se vând în tarabele tradiționale.

5. Catedrala Malaga

O atracție importantă pe care trebuie neapărat să o vizitați este Catedrala din Malaga, care a devenit, cu timpul, simbolul orașului. Catedrala este numită de localnici „La Manquita“, care s-ar traduce prin „Doamna cu un braț”, aluzie la faptul că biserica are doar un turn. Cel de-al doilea turn nu a mai fost finalizat niciodată din motive financiare.

5. Parcul Malaga

Acesta este locul ideal pentru o plimbare relaxantă. Este o adevărată gradină botanică și o oază de sălbăticie aflată în mijlocul orașului. Parcul separă Centrul istoric de port și se întinde de la Fântâna celor 3 Grații până la Plaza de la Marina.

6. Muzeul Picasso

Pablo Picasso s-a născut în Malaga și tot aici a avut primele sale încercări în pictură, opere pe care le puteți admira la Muzeul Picasso din incinta Palatului Buenavista. Este situat în Centrul istoric al orașului Malaga, foarte aproape de Catedrală, Alcazaba și Teatrul Roman.

Prețuri estimative

Zboruri: Prețurile biletelor de avion din București până în Malaga variază în funcție de sezon și de cât timp în avans rezervați. În general, puteți găsi bilete de avion cu prețuri cuprinse între 200 și 400 de euro dus-întors pe parcursul unui an.

Cazare: Prețurile pentru cazare variază în funcție de preferințe. Un hotel de 3 stele poate avea prețuri începând de la 50 de euro pe noapte, în timp ce un hotel de lux poate costa peste 150 de euro pe noapte.

Restaurant: Prețurile la restaurante variază în funcție de amplasament și nivelul de eleganță. În medie, puteți plăti între 20 și 50 de euro pe persoană pentru o cină într-un restaurant de calitate.

Cu o istorie bogată și o atmosferă vibrantă, Malaga este o destinație care va satisface orice călător. Indiferent de bugetul dvs., veți găsi opțiuni potrivite pentru a vă bucura la maximum de această frumoasă destinație spaniolă.

Citit 20266 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2023 14:54

2 comentarii

  • postat de Radu
    Vineri, 13 Octombrie 2023 09:38
    80.32.118.***
    Mi-a placut descrierea, "Prețurile la restaurante variază în funcție de amplasament și nivelul de eleganță" sau "restaurant de calitate"
    Altii ar fi spus "restaurante de fite" adica de mofturosi, capriciosi, nemultumiti, etc. Ca asociere de cuvinte de prost gust.
    BRAVO David, un adevarat gazetar
    0
    2
  • postat de isofache viorel
    Duminică, 01 Octombrie 2023 00:51
    89.39.81.***
    Orașel deci.. Aha
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.