Cinci oraşe în care să evadezi

Cinci oraşe în care să evadezi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vara este perfectă pentru cei care vor să descopere câteva dintre cele mai frumoase oraşe din Europa. Fie că e vorba de un city break sau de o vacanţă prelungită, există variante excelente pentru toate gusturile şi bugetele.

Koln, Germania

Koln se numără printre acele oraşe din Europa de care te vei îndrăgosti la prima vedere şi care este perfect pentru un city break. Arhitectura locului, dar şi numeroasele atracţii turistice au transformat oraşul într-unul dintre cele mai vizitate din Germania.

Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să vizitezi impunătoarea catedrală, una dintre cele mai frumoase din lume. Tot printre cele mai iubite atracţii turistice din Koln se numără şi Muzeul de Ciocolată. Pentru iubitorii de artă, există numeroase muzee, printre care şi Muzeul Ludwig, unde pot fi admirate opere de Picasso, Pollock, Warhol şi nu numai. Koln este locul perfect şi pentru cei care vor să distreze până târziu, oraşul având o viaţă de noapte vibrantă.

Fiind vorba despre unul dintre cele mai mari oraşe din Germania, în Koln puteţi găsi oferte de cazare pentru toate buzunarele.

Split, Croaţia

Split se numără printre cele mai frumoase oraşe din Europa, iar dacă vrei să vezi nişte locuri care par desprinse din Rai atunci trebuie musai să treci pe aici. La fiecare pas dai nas în nas cu istoria de mii de ani a oraşului, de la Palatul lui Diocleţian, reşedinţa imperială din perioadă romană, până la Catedrala Sf. Domnius şi multe altele.

Desigur, Split oferă şi alte atracţii turistice mai... moderne, printre care Galeria Ivan Mestrovic şi Muzeul de Arheologie. Dacă tot ai de gând să ajungi în Split, fă-ţi timp şi pentru o vizită la Parcul Naţional Krka, aflat la o distanţă de aproximativ 90 de kilometri te oraş. Aici poţi să vezi unele dintre cele mai impresionante cascade din lume.

Split:

Este un oraş în cantonul Split-Dalmaţia, Croaţia

Conform recensământului din 2011, oraşul Split avea 178.102 locuitori

Trăieşte din turism, pescuit, vin şi industriile hârtiei şi chimică

Rezidenții Splitului obişnuiesc să se refere la oraşul natal cu "Cel mai sportiv oraş din lume"

Riga, Letonia

Dacă ai în plan să evadezi din rutină, îţi propunem un city break la Riga. Cu un şarm aparte, capitala letonă oferă atracţii turistice pentru toate gusturile. În tot oraşul poţi vedea clădiri extraordinare în stilul Art Nouveau, însă cele mai multe şi cele mai frumoase se găsesc pe strada Alberta, care pare a fi desprinsă din poveşti. Riga vine în întâmpinarea turiştilor şi cu o mulţime de muzee, printre care şi unul mai ciudat. Este vorba despre Muzeul Soarelui, dedicat modului în care diferite culturi din lume percep soarele. Muzeul Naţional al Letoniei şi Muzeul Maşinilor sunt şi ele printre preferatele turiştilor.

Salonic, Grecia

Îţi propunem încă unul dintre acele oraşe din Europa care pot să-ţi ofere o mulţime de obiective turistice de vizitat, dar şi plaje minunate pentru relaxare. Dacă vrei aşa ceva, Salonic e alegerea perfectă. Pentru cei pasionaţi de istorie, oraşul grecesc oferă obiective interesante la tot pasul. Rotonda (Biserica Sf. Gheorghe), Turnul Alb, Arcul lui Galerius sau Muzeul de Arheologie sunt doar câteva dintre atracţii turistice pe care trebuie să le vizitezi.

Bari, Italia

Dacă doreşti să te relaxezi şi să te bucuri de soare, atunci merită să încerci o vacanţă în Bari. Pe lângă plaje şi apă cristalină, Bari are o mulţime de alte atracţii turistice care te aşteaptă. Spre exemplu, poţi face o plimbare prin Piaţa Mercantile, unde o să găseşti o mulţime de cafenele şi restaurante, sau poţi să vizitezi Castelul (Castello), care găzduieşte tot felul de exponate interesante.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

Citit 7751 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 19:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.