Şase atracţii turistice din capitala Slovaciei

Şase atracţii turistice din capitala Slovaciei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bratislava este una dintre cele mai interesante capitale din Europa centrală, deşi de multe ori este pusă în umbră de Viena sau Praga, aflate în apropiere. Capitala Slovaciei se întinde pe malurile Dunării şi te va uimi cu arhitectura sa rafinată şi atmosfera vibrantă. Dacă plănuieşti un city break în acest oraş din Slovacia, iată şase atracţii turistice din Bratislava pe care să nu le ratezi.

Castelul Bratislava

Un adevărat simbol al oraşului, Castelul Bratislava poate fi văzut din aproape orice colţ al metropolei. Castelul se află cocoţat pe un deal deasupra Dunării, fiind una dintre cele mai populare atracţii turistice din Slovacia. În acest loc se află un castel încă din secolul al IX-lea, iar clădirea care se vede astăzi a fost refăcută la începutul secolului trecut, după ce a fost distrusă de un incendiu puternic. Castelul Bratislava găzduieşte Muzeul Naţional şi Muzeul de Istorie. Pentru privelişti panoramice, urcă treptele până în vârful Turnului Coroanei.

Catedrala Sf. Martin

Cel mai mare lăcaş de cult din Bratislava, Catedrala Sf. Martin domină orizontul acestui oraş de mai bine de şapte secole. Nu mai puţin de 11 regi şi regine austro-ungare au fost încoronaţi aici, inclusiv Maria Terezia a Austriei. Catedrala se află la marginea centrului istoric, fiind şi cea mai importantă clădire gotică din Slovacia. Nu uita să admiri aici vitraliile colorate, care creează o atmosferă de-a dreptul feerică în interiorul catedralei.

Palatul Grassalkovich

Cunoscut drept Casa Albă a Slovaciei, Palatul Grassalkovich este reşedinţa preşedintelui slovac. Construit la mijlocul secolului al XVIII-lea, de unul dintre consilierii împărătesei Maria Terezia, acest palat era odinioară locul de întâlnire a nobilimii austro-ungare. Palatul Grassalkovich se află în Piaţa Hodza, fiind înconjurat de superbe grădini baroce, care în perioada sărbătorilor de iarnă sunt frumos iluminate.

Palatul Primatului

Considerată drept cea mai frumoasă clădire din Slovacia, Palatul Primatului din Bratislava se află în inima centrului istoric, fiind uşor de recunoscut graţie exteriorului roz pal, decorat cu o mulţime de statui din marmură. Palatului Primatului a fost construit în 1778, în stil neoclasic, pentru arhiepiscopul oraşului. Deşi astăzi găzduieşte primăria, Palatul Primatului este deschis publicului. Aici poţi admira săli uriaşe, frumos decorate, inclusiv Sala Oglinzilor, unde a fost semnată Pacea de la Pressburg (numele german al Bratislavei), între Austria şi Franţa lui Napoleon.

Biserica Albastră

Una dintre cele mai frumoase atracţii turistice din Bratislava, Biserica Albastră "Sf. Elisabeta" se află în partea estică a centrului istoric. Lăcaşul de cult a fost realizat la începutul secolului trecut, în stil Art Nouveau, fiind considerat şi unul dintre cele mai frumoase clădiri în acest stil din lume. Cu siguranţă nu îţi va fi prea greu să recunoşti Biserica Albastră, care, aşa cum îi spune şi numele, este decorată la exterior cu ceramică albastră.

Hlavné námestie

Sufletul oraşului Bratislava se află în piaţa principală din centrul istoric, numită Hlavné námestie. Aici vei găsi şi unele dintre cele mai elegante clădiri din întreaga metropolă, precum Primăria Oraşului, frumoasa fântână Roland, dar şi ambasadele mai multor ţări. Nu rata nici Palatul Apponyi sau Palatul Palugyay. În Hlavné námestie se organizează în fiecare an, la sfârşitul lui noiembrie, cel mai frumos târg de Crăciun din Bratislava.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

Citit 13596 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 21:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.