Liru-liru crocodilu’. Din farfurie

Liru-liru crocodilu’. Din farfurie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Filipineza din Focşani. „Dacă te uiţi pe statistici, băă, România? Nişte amărâţi, bă, nişte desculţi! Frate, să ajungi să mănânci peşte fermentat, ou bălit, scorpion, tarantule şi viermi! Nu mai zic de veveriţe, şobolani, greieri şi alte lăcuste… şi noi suntem ţară de lumea a treia?!”, cam aşa filozofau, cu voce tare, cei trei „Chefi la cuţite” în vreme ce se îndemnau unul pe altul să guste din preparatul care-i şocase din prima. „Miroase îngrozitor! Miroase ca dracu’!” – „Dar e senzaţional!”, au admis la prima degustare. Preparatul? Mâncare exotică din carne de crocodil cu lapte de cocos şi pastă de creveţi fermentaţi, gătită de o filipineză din Focşani. Stabilită de patru ani în România, povestea lui Rizdee seamănă cu a oricărei românce plecate în lumea largă să câştige un bănuţ în plus pentru copii. Şi în vreme ce propriii copii, trei la număr, pe care îi creşte singură de 12 ani, fără vreun bănuţ din partea fostului soţ, se află în grija surorii din Filipine, Rizdee este bonă pentru copiii altora…şi nu-şi îmbrăţişează cu anii pruncii aduşi pe lume.

Liru-liru, crocodilu’!

Citit 1588 ori Ultima modificare Joi, 10 Mai 2018 16:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.