Vine domnu’ prinţ Charles

Vine domnu’ prinţ Charles
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Ca-n Poiana lui Iocan. "Vine domnu’ prinţ Charles, la odihnă. Are proprietăţi pe aici prin Ardeal, pe Valea Zălanului", îi spune, cu glas molcom ardelenesc, un localnic din Valea Crişului, reporterului Pro Tv. Parcă-mi sună la ureche vocea lui Iocan din "Moromeţii" lui Preda, despre Majestatea Sa, Regele: "Când se desprimăvărează, iese cu plugul din curtea palatului şi se duce şi el la arat"…

Întâmpinat de săteni cu arcadă de flori, fanfară, kurtoskolac şi un pahar de rachiu, atmosfera s-a relaxat: "I-am dat un chimion secuiesc şi a zis că, într-adevăr, asta e o palincă cumscade şi acuma-i vine bine că se duce la masa de prânz", spune încântat Kisgyorgy Sandor, primarul comunei Valea Crişului.

"Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România, ce o face specială şi atractivă? Pentru mine, răspunsul este categoric: motivul sunteţi voi, prieteni români, peisajele şi cultura, tradiţiile, dar şi capacitatea voastră de a inova şi de a schimba, ceea ce sunteţi după secole de istorie - identitatea voastră şi ce puteţi realiza, energia schimbării pe care o puteţi mobiliza. Aceasta vă face speciali în lume", mărturisea Majestatea Sa, Prinţul de Wales. Sau domnu’ Prinţ, cum l-au botezat localnicii.

Citit 1682 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2018 19:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.