Uite ”Colo” după gratii

Uite ”Colo” după gratii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* În ce situaţii violul este „justificat”. „Mi s-a spus că or să mă prindă şi or să mă violeze. Că ar trebui să mă prindă Dincă, criminalul din Caracal, şi să mă omoare. Că or să mă caute şi or să dea cu maşina peste mine”, mărturisea, la „Observatorul” Antenei 1, una dintre tinerele care a depus plângere penală împotriva vloggerului „Colo” şi s-a trezit cu un val de ameninţări din partea fanilor lui. Copii, adolescenţi şi tineri care cred, asemenea idolului lor, că violul este justificat: „Aia merită violată mânca-ţi-aş! La modul cu picioare-n gură cu…”, după cum perora „Colo”.

Pentru că a instigat la violarea copilelor care se îmbracă provocator, după părerea lui, a fost audiat şi a petrecut o noapte după gratii, apoi a fost plasat pentru 60 de zile sub control judiciar. Pentru prima dată un vlogger român răspunde pentru ideile periculoase pe care le lansează în spaţiul public.

Înfiorător este faptul că beneficiază în continuare de susţinerea fanilor. De altfel, spun jurnaliştii Antena 1, România este ţara europeană cu cea mai ridicată toleranţă la viol, potrivit eurobarometrului din 2016. Astfel, 30 la sută dintre români cred că violul este justificat dacă victima a consumat alcool sau droguri, iar 25 la sută, dacă victima poartă haine provocatoare sau merge acasă cu agresorul.

Citit 1297 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 20:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.