Praf de stele prin oalele mele...

Praf de stele prin oalele mele...
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aşa cânta, onctuos şi dulce ca o pralină, chef Florin Dumitrescu, înaintea ultimei bătălii pe echipe din acest sezon „Chefi la cuţite”. Care praf de stele? Mai degrabă praf de scandal, că în isteria în care se găteşte pe ultima sută de metri mă mir cum de nu-şi scot degustătorii ochii cu furculiţa, încercând să mănânce bucatele „binecuvântate” cu urlete, înjurături şi blesteme. „Desertul vieţii mamei lui de desert, să-mi bag piciorul în el de desert, dacă mai vreau să mai văd desert în viaţa mea”, comenta soţul Addei, care, vorba aia, e mai călit decât alţii la capitolul reproşuri, răcnete şi scandal.

„Ca o mireasă!”, îşi contempla chef Cătălin Scărlătescu desertul. Numai că mireasa lui avea voalul ferfeniţă, adică laptele de pasăre era tăiat. Cum să o compari cu desertul gătit de chef Dumitrescu: mousse de ciocolată, cremă de caramel, trufă, cremă de frişcă şi mascarpone, zahăr expandat şi o negresă înmuiată în cognac. Ei bine, surpriză! A câştigat laptele de pasăre pentru că degustătorilor le-a amintit de copilărie. Iar mie de o poveste reală: o tânără soţie nu reuşea nicicum să gătească pe gustul iubitului soţ, oricât se străduia. Asta până într-o seară, când i-a pus pe masă lapte cu mămăligă. Omul a fost mai fericit ca niciodată şi a declarat că nevasta găteşte mai bine ca mama lui. Secretul? Laptele fusese afumat…

Citit 983 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2020 09:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.