Laptele de vacă e fantastic! În brânza de oaie...

Laptele de vacă e fantastic! În brânza de oaie...
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Oaia care nu e oaie. "Cașcavalul de Jina - am putea să-i spunem jena - este de vacă. Zero la sută ADN de oaie în cașcavalul de oaie... Nu a trecut măcar pe lângă lapte de oaie. Nici măcar nu este un amestec de lapte de oaie cu lapte de vacă. Este 90 +/- 10 la sută lapte de vacă", explica la "Observator" Antena 1 Alexandru Cîrîc, director general al ICA, continuatorul Institutului Național de Cercetări Alimentare. Într-un nou episod din seria "Ce ne puneți în mâncare", reporterii "Observator" s-au dus cu brânza de Sibiu la teste de laborator. Au descoperit că "tradiționalul" cașcaval de oaie de la Jina, vândut de așa-ziși "sibieni" care comercializează brânză neetichetată, n-are legătură nici cu oaia, nici cu ciobanii de la Jina. "Nu exista niciun pic de lapte, ba toate erau din produse vegetale, ceea ce este foarte grav. Să nu se joace, pentru că suntem obligați să transmitem aceste probleme organelor de cercetare penală", avertiza Dănuț Păle, vicepreședinte Autorității Sanitare Veterinare. "Eu am fost în piață și am văzut cum o tăiat aceeași brânză și o făcut patru bucăți. Și o zis: «De care dorește doamna? Asta e bivoliță, asta e capră, asta e oaie, asta e vacă». Aceeași brânză!", se minuna un producător de telemea din Sibiu. Cum ar veni brânza patru într-una. Concluzia? Pentru a diferenția brânza de oaie de un fals, primul criteriu ar fi prețul: "Măi, oameni buni, cu 20 de lei nici vaca nu ți-o dă adevărată". Deci ar putea fi lapte de plastic...

Citit 1466 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2023 17:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.