Cum e să faci Paștele în Maramureș

Cum e să faci Paștele în Maramureș
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Smerenie și omenie. „Peisaje superbe, oameni mișto rău de tot, molcomi, liniștiți. Mâncare, nenorocire, nu știi din ce să alegi! Și horinca aia, frate… Oamenii se distrează, «horincesc» și horesc! Nu vreți să știți, în noaptea de Înviere toți îmbrăcați în costume tradiționale, toți – femei, bărbați, copii – de o smerenie, de-o curățenie sufletească! Și când vorbim de Dumnezeu, e Dumnezeu și atât! Când veneau să facă o poză cu mine sau să-mi ceară un autograf, se înroșeau din cap până în picioare, ziceai că cine știe ce Dumnezeu îmi cereau. Și când se vedeau cu autograful sau cu poza făcută, vedeai la ei o bucurie din aia, lipsită de parșivism. De «haladeala» asta de București! E bucuria aia genuină: «Am făcut o poză cu omul care mi-e drag!». Se uitau la mine ca la OZN-uri!”, povestea Oana Zăvoranu la „Xtra Night Show”, încântată de experiența sărbătorilor de Paște petrecute în Maramureș. Între noi fie vorba, Oana a participat și la o lansare a candidaturii primarului din Cernești, om gospodar, dar „așa s-a nimerit să se pupe!”. Ca să vezi „coincidență”! Și domn primar a jucat-o bine pe diva de la București, că doar n-ai în fiece zi ocazia să dansezi cu așa celebritate. Întrebată dacă și-a cumpărat vreo ie – doar se știe că în zona aceea bluzele tradiționale sunt adevărate opere de artă populară – Oana a recunoscut cinstit că a căpătat-o. Așa cum s-a căpătuit și cu horincă, medicament veritabil, bună pentru de toate, de la răceală, stomac, ficat și până la starea de spirit!

Citit 786 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 21:35

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro