Program de cântece patriotice la prima cumetrie (de) AUR

Program de cântece patriotice la prima cumetrie (de) AUR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Botez electoral. „Nimic în lume nu-i mai sfânt/ Și mai frumos pe-acest pământ/ Decât să mori ca luptător/ Înfășurat în tricolor…/ Lâng-o tufă de stejar/ Lângă domnul căpitan”, cânta solemn Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare. Era să fac „drepţi”, dar m-am oprit văzând cine şedea mândru ca solistul între corişti: liderul AUR, George Simion, în ie, iţari şi cu cizme. Patriotic momentul, dar nu ştiu dacă un cântec despre jertfa de ţară în luptă (pe care-l mai găsim şi prin playlist-urile cu piese legionare) era chiar potrivit la o petrecere de botez. Pentru că fix asta se întâmpla: Simion sărbătorea cu o mie de invitaţi creştinarea lui Radu, fiul său şi al soţiei, Ilinca. Şi mă uitam oarecum cu jale cum horeau oaspeţii pe melodia „Cântă cucul, bată-l vina/ De răsună Bucovina”. Pentru că în Bucovina, la „Toaca Bellevue”, se desfăşura petrecerea. De la care România Tv a transmis bombastic şi fulminant: „Botez cu grătar elicopter”, „obiceiuri tradiţionale cum numai în România mai vedem”. Până când Aurina Petrea, una dintre jurnalistele trimise la faţa locului – erau cel puţin trei! – a descoperit „urnele” pentru dar, cu plicuri pentru invitaţi. Pe care scria, electoral: „Unirea face puterea!”. „Ei şi-au luat un angajament la nuntă, în faţa Părintelui Snagoveanu, că fac şapte copii. Acum, câţi le-o da Dumnezeu, dar nu se vor opri la unul în niciun caz! Depinde de Dumnezeu, dar ei se vor strădui!”, a dezvăluit mama lui George Simion. Următorul botez va fi, cică, în Maramureş!

Citit 780 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2024 15:53

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro