Când te apuci de muncă de la 16 ani...
Foto: Pro Tv

Când te apuci de muncă de la 16 ani...
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Realitate. „La 16 ani, de regulă, copiii se ocupă de alte lucruri. Ce-a fost cu tine, de ce-a trebuit să te apuci de muncă așa devreme?”, a întrebat-o chef Florin Dumitrescu pe Ștefania, în vârstă de 19 ani, concurentă la „MasterChef”. „Mama mea a lucrat ca femeie de serviciu și ca bucătăreasă în casa unor oameni și nu pot să zic că salariul era pe măsură să îmi facă mie toate poftele. Intrasem la liceu, voiam și eu o haină nouă, un machiaj”, a răspuns fata. „Dar tatăl tău nu vă ajuta?”/ „Tatăl meu mai mult dorea să fie întreținut. A fost o perioadă cam grea cu el. Locuiesc singură de mai bine de un an”, a răspuns tânăra, care se întreține din aplicat gene. La început, clientele stăteau pe patul ei, iar ea le punea genele ghemuită în genunchi, pe podea, până a reușit să cumpere un pat de masaj. A avut o copilărie marcată de tatăl abuziv, alcoolic și dependent de jocuri de noroc, care i-a cheltuit și puținii bani pe care fata îi pusese deoparte, apoi a atacat-o cu un cuțit. „Și eu am început să lucrez de mic, aveam 14 ani jumate”, s-a confesat chef Dumitrescu. „Și eu am început să muncesc la 16 ani. Nu este o rușine. Important este ce vrei să faci în viață”, a spus și chef Sorin Bontea. „Copilăria grea face un om puternic, de cele mai multe ori”, a conchis chef Cătălin Scărlătescu. Deși nu știa de ce sunt negre pastele pe care le-a ales – și nu le alesese pentru gust, ci pentru că dădeau bine în farfurie – Ștefania a reușit un preparat surprinzător de gustos și de avangardist. Și va merge mai departe în concurs!

Citit 1090 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2024 17:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.