Nu-i cerere în căsătorie, e veșnica pomenire. A porcului

Nu-i cerere în căsătorie, e veșnica pomenire. A porcului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Din dragoste. Cât de romantice vi se par un gât de curcan, o bucată de slănină, niște șorici, un picior sau un cap de porc? Desigur, un porcușor de lapte cu mărul în gură poate fi ispititor la un ospăț. Dar un cap de porc cu inelul de logodnă în rât... să fim serioși! Și totuși, aceasta a fost proba de luni la „MasterChef”: gâtul de curcan, burta de vită, piciorul sau capul de porc (după cum i-a picat fiecăruia) să devină preparat romantic, demn de o cerere în căsătorie. A fost o probă care l-a trimis la testul sub presiune pe concurentul care a primit, la preselecții „cuțitul de aur”. Și care s-a apucat de „bricolaj culinar”, încercând să meșterească o lumânare dintr-un capăt de șunculiță de porc. N-a ars nici trei secunde, dar era să se ardă el, la figurat. „E lumânare de ultimul drum? Decât «Vrei să fii soția mea?!», e mai degrabă un fel de «Veșnica pomenire». A porcului”, l-au persiflat chefii. Mai rău decât candela ratată a porcului a fost preparatul altei concurente: iahnie de fasole (la conservă) cu urechi. De porc: una părea „natur”, una făcută șnițel. Și cu „salată de ceapă”. Duhnea a romantism și mai multe nu. „Asta miroase a divorț!”, a reproșat chef Sorin Bontea. Dar concurenta avea altă viziune: „Fasolea astăzi devine întreg pământul și cele două urechi vin din două lumi diferite”. „Fasolea schimbă vântul iubirilor”, a spus chef Scărlătescu. „Chiar poate fi foarte romantică. Mănânci farfuria asta, te bagi în cadă și ai jacuzzi”, a venit cu soluția chef Dumitrescu. Dar fără lumânări aprinse...

Citit 845 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2024 19:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.