O Euforie de Neurovision şi-un dureros KO

O Euforie de Neurovision şi-un dureros KO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ne-am „euforizat” degeaba. O fi fost ea desculţă şi fără transparenţe la Eurovision, da’ când cânta, zău că te furnica din ureche până în suflet, şi îi simţeai „Euphoria” ca pe un tremurici in tot corpul. Nu mă laud, zic ce spuneam şi sâmbătă: „în topul învingătorilor Finalei aş paria pe Suedia - piesa şi solista mi s-au părut că au forţa Ruslanei care a adus Eurovisionul în Ucraina - şi pe Serbia, a cărei melodie are toate ingredientele câştigătoarelor balcanice din anii trecuţi”. Uitasem de „băbuştile” ruseşti cu „ingleza lor” care au strâns mărunţiş de peste tot, indiferent dacă erau fii de-ai Mamei Rusii. Păi la anu’, la Stockholm nu trimitem noi corul bărbătesc din Finteuşu Mare? Generaţia-n blugi a cenaclului Flacăra ştie despre ce vorbesc. Nu le-aruncăm în aer bugetul suedezilor când s-or urca toţi pe scenă, aşa, de-al naibii. Sau facem rost de vreun cor al colivăreselor şi bocitoarelor de la Decedatu’ din Vale ori de la Mortu’ din Deal. Şi le luăm voturile la toţi!

* Putea fi mai rău? Putea. Las’ că şi locul 12 din 26 e decent. Nu-i nici primul din cinci sau din zece, da nici al doilea din coadă precum sărmanul Engelbert Humperdink al englezilor. Şi una e Mandinga, alta e să fii din aceleaşi leat cu Elvis Presley. Eu zic să fim corecţi şi să recunoaştem. Cu excepţia unei răguşeli preţ de două-trei versuri, Elena a cântat impecabil! Asta era piesa, mai mult de-atât nici Dumnezeu nu avea ce face. Păcat că Marea Neagră nu votează, că măcar ea ne mai dădea 12 puncte. Şi dacă n-ai piesă cum au avut Luminiţa Anghel, Trăistariu ori Paula Seling şi Ovi, degeaba aştepţi cu mâna întinsă. Cât puteau să voteze şi românii de pretutindeni? Eu zic că le suntem datori cu un mare şi recunoscător MULŢUMIM! E drept că Moldova a ieşit cu zece puncte mai sus decât noi, dar şi piesa a fost mai cu zvâc.

* Dileme. Şi nu pot să închei fără ceva dileme. Care-a fost ideea coregrafiei franţuzeşti care a venit cu echipa masculină de gimnastică? Credea că-i vreo avanpremieră la Olimpiadă? Cum de nu s-a crăpat Sala de Cristal când a cântat spanioloaica şi de ce-au îmbrăcat-o pe italiancă în staniol ca pe o plătică de pus la cuptor? Şi dacă tot am luat-o-n freză la Eurovision, măcar mister KO putea să ne facă o bucurie...

Citit 1950 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.