Forza Zaleilah! Sus în top la Eurovision!

Forza Zaleilah! Sus în top la Eurovision!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cine-a împuşcat-o pe Gianina Corondan? Dacă dansezi din fundul (aproape) gol pe o masă făcută din cărţi se cheamă că ai cultură la bază nu? Doar nu eşti „Sus pe bar, sus pe bar” eşti sus pe juma de bibliotecă! Despre piesa cipriotă de la Eurovision vorbesc şi pe care o s-o vedem şi în seara asta, în Finală. Apropo, de Eurovision, cine-a împuşcat-o pe Gianina Corondan? Joi seară, la TVR1, purta o buză largă cu model de ţintă de tir (ţi se învârteau ochii năuciţi, în cercuri concentrice, uitându-te la ea), iar colanţii care completau inedita ţinută erau plin de găurele de parcă-i ciuruise careva cu puşcociul. Nu că nu-ţi vine uneori să o faci… cumva să tacă, da’ nici să tragi în adolescenţii întârziaţi ai Generaţiei Pro…

* EuroPlictision. Mamă ce plictiseală şi depresie a fost semifinala a doua. La un moment dat credeam că-i vreo competiţie emo pentru „roackerii” remaniaţi. Marele şaman sau şef de trib indian trimis în concurs de Olanda, care cânta ceva cu iz country înconjurată de mici focuri de tabără mi se părut o glumă. Malta a cam dat-o baltă, dar tot s-a înfipt în finală. Dar ca să combini maneaua, cu opera, dance-ul şi rock-ul şi să laşi sărmana dansatoare cu un singur crac la pantalon, iar pe restul fetelor în chiloţi, cum a făcut Georgia, păcălici-ghiveci se cheamă! Maneaua aia marinărească a turcilor mi s-a părut jalnică, iar dansul ei tematic demn de o brigadă artistică a uzinei de cuie şi lanţuri a frizat penibilul. Părerea mea. Ucraina s-a jucat de-a flori, franjuri şi fustanele, başca o solistă congoleză. Apropo de origini, citeam că Suedia mizează pe o marocană, Norvegia pe un iranian, Olanda pe o turcoaica, Franţa pe o indoneziană, şi dacă punem şi congoleza din Ucraina diversitate se cheamă!

* Sus, Mandinga! Dacă ar fi după mine, în topul învingătorilor Finalei aş paria pe Suedia – piesa şi solista mi s-au părut că au forţa Ruslanei care a adus Eurovisionul în Ucraina - şi pe Serbia, a cărei melodie are toate ingredientele câştigătoarelor balcanice din anii trecuţi. Dar până una alta, Forza Zaleilah! Baftă Mandinga! Şi, dragi azeri, nu vă bateţi joc de casca Elenei! Am zis! Români de pretutindeni, la voi ne e speranţa! Votaţi Mandinga!

Citit 1964 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.