„Biserica s-a făcut perversă”

„Biserica s-a făcut perversă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Credinţă pe coate şi genunchi! Sau cu buricul dănsăreţ. Nici nu ştiu ce m-a tulburat mai tare: imaginea oamenilor târându-se pe coate şi genunchi, prin pietrişul colţuros, în semn de pocăinţă faţă de Sfânta Fecioară Maria, sau pelerinii care pocăiau micii, fleicuţele sfârâitoare de pe grătare, lângă Mănăstirea Tismana. „Aşa petrecem în fiecare an”, se îmbăţoşa un cocalar bine ghiftuit, în timp ce rostogolea mititeii pe grătarul încins în vreme ce, de cealaltă parte a gardului, în curtea mânăstirii erau rugăciune şi linişte. Foc şi pară s-au făcut cei 3.500 de enoriaşi petrecăreţi evacuaţi din curtea mănăstirii Curtea de Argeş. Motivul? Călugării se săturaseră să să mai prăznuiască Adormirea Maicii Domnului în vaier de manele şi fum de grătare stropite cu bere. „Acuma şi biserica s-a făcut perversă. Ne dă afară”, s-a revoltat un manelist preacucernic. Perversiunea ei de credinţă!

* Inchiziţia era fată bună. L-a legat cu sfoară de un stâlp şi l-a udat bine cu apă. Fiindcă n-a fost de ajuns, a luat un extinctor şi l-a stropit cu spumă până când nu s-a mai văzut nimic. Scena, demnă vremurile inchiziţiei, s-a petrecut la „Serviţi, vă rog”. În rolul victimei era balerinul şi actorul Ovidiu Danci, fost concurent la „Dansez pentru tine”, iar torţionarul – Nea Mărin. Crima? Danci l-a şicanat pe Nea Mărin. Observ că zbirul Nea Mărin face progrese de la banala bătaie cu varga. Propun să treacă la jumulirea cu ceară a bărbaţilor şi smulgerea unghiilor aplicate la femei. Hai, că poţi, Nea Mărine!

* Un şut. Nici nu ştiu ce-o doare mai rău pe Bianca Drăguşanu, desigur, în afara stomacului pocâlţit de foame: părul de pe cap sau picioarele avariate de foştii iubiţi. Ideea este că vedeta a fost stropită cu apă şi lovită peste picioare de acelaşi Danci, torturat de Nea Mărin. Reacţia? "Îţi dau două picioare în gură de-ţi revii, te faci ori bărbat, ori femeie. Prostu' dracu' ce eşti tu. Am stat trei ore în cameră să mă spăl pe cap şi acum ce fac?”, a urlat diva. O iei de la capăt…

Citit 1488 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2013 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.