Cum e mai „cool” să naşti: natural sau prin cezariană?

Cum e mai „cool” să naşti: natural sau prin cezariană?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cezariana, un must have! Dacă până acum erau la modă copiii făcuţi în direct pe canapele televizate, testele de sarcină pe la emisiuni de „divertisment”, cu detalii asupra locului, orei şi poziţiei de concepţie, acum e trendi să intri în transmisiune directă de pe masa de naşteri. Iar cezariana e un must-have. Anunţul „Sunt programată la cezariană” mie îmi sună ciudat. Pe prunc îl întreabă cineva dacă vrea să se nască fix în ziua şi la ora aleasă de ginecolog? Poate că are şi el vreo preferinţă astrologică! În fine, culmea-culmilor este să faci cezariană, să vii cu ginecologul de-acasă, fiind deja o persoană publică la nivel naţional, şi să ajungi să dai ochii cu Doamna cu coasa. Vorbesc despre momentele cumplite prin care a trecut Oana Roman.

* Sânge şi puroi. Mi s-a făcut pielea de găină ascultând ce-i povestea Agentului VIP Cristi Brancu: în loc să se bucure de bebeluşa ei acasă, a zăcut prin spitale luptând să trăiască. Povestea a început imediat după operaţia de cezariană, executată în februarie de medicul pe care ea l-a ales. Plaga a refuzat să se cicatrizeze, ba mai rău, sângera! Ginecologul i-a recomandat mai întâi gheaţă, apoi a decis că are nevoie de o nouă operaţie ca să-i cureţe cheagurile de sânge formate la nivelul pielii. Pe 8 Martie, în loc de sărbătoare, Oana s-a operat, dar degeaba. Operaţia nu numai că nu s-a închis, a continuat să sângereze până a ajuns la puroi, iar organele interne ameninţate de septicemie. Oana a avut nevoie de a treia operaţie, mult mai grea, i-a fost tăiată o bucată din muşchiul abdominal, iar în locul acestuia chirurgul i-a montat o plasă, iar vedeta a zăcut zile în şir la reanimare! Dacă Oana Roman a păţit aşa ceva, nici nu vreau să-mi imaginez prin ce trece o anonimă!

    Rămân la sectorul ginecologic şi-mi aduc aminte că Iulia Albu a taxat-o pe Carmen Brumă pentru declaraţiile făcute după naşterea naturală: că a fost traumatizantă şi că n-ar mai trece prin aşa ceva. Poate ne luminează Iulia Albu cum e mai cool să naşti…

Citit 1623 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.