Teoria conspiraţiei, made în România

Teoria conspiraţiei, made în România
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Duminica seara, toată televiziunile, fie ele de ştiri, de analiză, de muzică sau de dans, vuiau despre sinuciderea, aparent înscenată, a lui Dan Condrea, un om de afaceri care deţinea Hexi Pharma, firma implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi. De unde teoria conspiraţiei? Păi, ai noştri când au văzut că maşina lui Condrea nu a frânat deloc înainte de a lua copacul strâns în braţe, că faţa victimei este "irecognoscibilă" (la evenimente mari, cuvinte mari), că maşina era de-a firmei, că rudele au zis că el în veci nu s-ar fi sinucis, şi alte astfel de lucruri, atunci cum să nu te gândeşti că, de fapt, Condrea stă pe o plajă în Bahamas, soarbe dintr-un mai-tai şi se uită la o localnică îmbrăcată într-o rochie de frunze? Mai ales dacă toată viaţa te-ai uitat la filmele hollywoodiene, care descriu exact aşa ceva.

* Noroc că Dan Diaconescu nu mai are emisiune, deşi acum sunt alţii care se ocupă cu asta, pentru că altfel am fi văzut iar 5.000 de episoade dedicate găsirii lui Dan Condrea şi aducerii lui în faţa justiţiei. Ei, na, că doar el s-o fi sinucis degeaba.

Cică de morţi numai de bine, dar, deşi nu sunt un fan al teoriei conspiraţiei în momente din astea, nu pot să nu observ cât de potrivit a fost momentul. Şi cum nimeni nu l-a mai putut recunoaşte, decât iubita lui. Cum? Dacă victima era desfigurată, cum l-a recunoscut? Avea vreo aluniţă secretă pe undeva? Şi SRI-ul ăsta, dom'le, a trebuit să strice frumuseţe de copac şi bunătate de maşină? Că aşa se zice pe la noi, că SRI-ul l-a făcut dispărut pe Condrea. Nu se ştie dacă pe vreo insulă, cu Elvis şi Michael Jackson, sau în vreo închisoare secretă. Of, nici serviciile secrete nu mai au pic de respect pentru natură. Degeaba se tot chinuie băieţii ăştia de la GreenPeace.

Toate peste toate, Dan Condrea a dispărut, dosarul HexiPharma se va închide şi ai noştri pacienţi din spitale vor fi dezinfectaţi tot cu apă. Cum, nu ştiaţi?

Citit 2758 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.