Olimpic de aur, dator statului român cu 40 de bani

Olimpic de aur, dator statului român cu 40 de bani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Performanţă la bani mărunţi. Are doar 13 ani şi o salbă de 95 de medalii câştigate până acum, dintre care 70 de aur, 15 de argint şi zece de bronz. Pentru ce? Pentru performanţe la concursuri şi olimpiade de matematică, informatică şi, mai nou, robotică. Îl cheamă Vlad Coneschi şi l-am cunoscut deunăzi la „Next Star” ca fiind copilul minune al roboticii. Puştiul din Slatina a aflat despre olimpiada de robotică la olimpiada de informatică, de la nişte elevi din Bucureşti. A format o echipă cu alţi trei colegi de-ai lui şi-au construit împreună un robot din lego. Un robot care ştie să rezolve cubul Rubik. Şi un altul care ştie să aşeze piesele pe culori şi mărimi. Ah, desigur, şi-a adus şi colecţiile de roboţi din Star Wars şi maşinării împotriva infractorilor şi teroriştilor construite de el. Cum? A învăţat de pe internet.

Îmbrăcat după ultimul strigăt al modei, puştiul a ţinut să spună că e un copil cât se poate de obişnuit, căruia îi plac sporturile extreme. Face scufundări, se dă cu tiroliana şi cu skijet-ul şi are centură neagră la taekwondo.

Revenim la statutul lui de multimedaliat. Dan Negru, prezentatorul Next Star, i-aîntrebat pe membrii juriului dacă au 40 de bani şi mai iute de mână a fost Pepe, care a scos din buzunar cele zece monede. Dan Negru a luat bănuţii şi i-a dat lui Vlad: „Cu atâta eşti tu dator statului român!” – „Adevărat! Cred că o să-i trimit într-un plic!” - „Statul român, pentru astea 70 de medalii de aur te-a răsplătit cu cât? – „Cu 51 de lei şi 60 de bani, dar mi-a dat 52 de lei, de aia sunt dator!” – „Deci ia 40 de bani să nu rămâi dator statului român!”, a fost discuţia dintre Negru şi micul geniu.

* „I-a dat, nu i-a luat!”. O simplă căutare pe google mi-a confirmat informaţia anteniştilor. Presa centrală a scris în primăvară despre Vlad Coneschi, medaliat cu aur la olimpiada de informatică, care a fost premiat de Ministerul Educaţiei cu o bancnotă de 50 de lei şi patru monede de 50 de bani. 50 de bani, cât interes naţional pentru un mic geniu…

Citit 2877 ori Ultima modificare Duminică, 02 Octombrie 2016 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.