Festivalul Feeria dansului a ajuns la a VI-a ediţie

Festivalul Feeria dansului a ajuns la a VI-a ediţie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Toți gălățenii îndrăgostiți de dans sunt aşteptaţi sâmbătă 13 aprilie, de la ora 10,30, la Teatrul "Fani Tardini" să se bucure de spectacol, costume, emoţii, muzică şi ritm, redescoperind feeria unei arte străvechi, dar veșnic tinere - dansul. Centrul Cultural "Dunărea de Jos" organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului "Feeria dansului", cu ocazia Zilei Mondiale a Dansului, celebrată la fiecare sfârşit de aprilie. Data a fost aleasă în 1982 de către Consiliul Mondial al Dansului, onorându-l totodată pe Jean Georges Noverre, maestrul coregraf care, în sec.XVIII, a creat baletul modern.

În 2019, ținând cont şi de celelalte sărbători, instituţia a ales acest weekend pentru a organiza Ediția a VI-a a Festivalului Național de Dans pentru Copii ”Feeria dansului”, proiect inițiat și coordonat de profesorul de balet al Școlii de Arte, Rodica Androne.

Ca de obicei, s-au înscris în concurs solişti, dar şi grupuri de până la 25 de dansatori, toţi cu vârste între şase și 18 ani, din diferite zone ale ţării. Au pregătit câte trei programe din diverse genuri coregrafice, regulamentul precizând că pot alege dansul modern, baletul clasic, dansul contemporan şi dansuri de societate sau tradiţionale. După concurs, va urma festivitatea de premiere. Va fi o sărbătoare la care vor fi aşteptaţi toţi cei care-şi doresc, pentru că intrarea va fi liberă.

Citit 1590 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.