Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Toți gălățenii îndrăgostiți de dans sunt aşteptaţi sâmbătă 13 aprilie, de la ora 10,30, la Teatrul "Fani Tardini" să se bucure de spectacol, costume, emoţii, muzică şi ritm, redescoperind feeria unei arte străvechi, dar veșnic tinere - dansul. Centrul Cultural "Dunărea de Jos" organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului "Feeria dansului", cu ocazia Zilei Mondiale a Dansului, celebrată la fiecare sfârşit de aprilie. Data a fost aleasă în 1982 de către Consiliul Mondial al Dansului, onorându-l totodată pe Jean Georges Noverre, maestrul coregraf care, în sec.XVIII, a creat baletul modern.
În 2019, ținând cont şi de celelalte sărbători, instituţia a ales acest weekend pentru a organiza Ediția a VI-a a Festivalului Național de Dans pentru Copii ”Feeria dansului”, proiect inițiat și coordonat de profesorul de balet al Școlii de Arte, Rodica Androne.
Ca de obicei, s-au înscris în concurs solişti, dar şi grupuri de până la 25 de dansatori, toţi cu vârste între şase și 18 ani, din diferite zone ale ţării. Au pregătit câte trei programe din diverse genuri coregrafice, regulamentul precizând că pot alege dansul modern, baletul clasic, dansul contemporan şi dansuri de societate sau tradiţionale. După concurs, va urma festivitatea de premiere. Va fi o sărbătoare la care vor fi aşteptaţi toţi cei care-şi doresc, pentru că intrarea va fi liberă.

Citit 798 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 13:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro