Concursul de interpretare Pianul fermecat

Concursul de interpretare Pianul fermecat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Școala de Arte a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" organizează sâmbătă, 11 mai, de la ora 9,00, în sala ”Sergiu Dumitrescu”, la sediul din str. Domnească nr. 61, cea de-a cincea ediţie a Concursului "Pianul fermecat". Anul acesta participă 60 de concurenți, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, din Iași, Brăila, Tecuci, Buftea, București, Constanța, Medgidia, Focșani, Ploiești, Botoșani, Breaza, Buzău și Galați, dar și de la Chișinău, concurenţii din Republica Moldova reprezentând un sfert din numărul copiilor înscrişi.

Structurat pe categorii de vârstă diferite, concursul beneficiază de girul moral al unor profesioniști cu experiență şi o reputaţie excelentă, atât ca artiști, cât şi ca profesori: lect. univ. dr. Piro Gaqi -  preşedinte al juriului (Facultatea de Arte - Universitatea ”Dunărea de Jos”),  profesor Anca Sandu - Colegiul Naţional de Arte ”George Enescu” din Bucureşti, lect. univ. dr. Camelia Pavlenco - Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Multiplele specializări și experiența scenică a celor trei profesori au oferit și oportunitatea organizării un recital vocal instrumental în ziua concursului: ”Bucurii sonore întreite”, cu lucrări din Ravel, Mendelssohn şi Ivanovici.

Și ediția din acest an se bucură de sprijin din partea prietenilor: Arhiepiscopia Dunării de Jos, Librăria ”Lucian Blaga”, Yves Rocher, SC Selir SRL, Restaurant Royal, Editura Grafoart şi Casa Pianelor Boem&Bol, SC Foto Mihai Mugurel SRL, fiecare premiu fiind însoţit de daruri.

Citit 3084 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.