Maria Magdalena Dănăilă şi Marius Baţu, la Vama Veche

Maria Magdalena Dănăilă şi Marius Baţu, la Vama Veche
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii care merg la sfârşitul săptămânii pe litoral ar trebui să meargă în Vama Veche sâmbătă, 20 iulie, de la ora 23,00, pentru a participa la o seară specială de folk cu Marius Bațu și Maria Magdalena Dănăilă, la "Papa la Şoni".

Marius Bațu este un interpret român de muzică folk care a făcut parte din grupul Poesis. În perioada 1982-1985, activitatea sa s-a învârtit în jurul Cenaclului "Flacăra", iar în 1994, după o perioadă de opt ani petrecută în Germania, a revenit în România și a reluat activitatea grupului Poesis. În luna iunie a anului 2001, Marius Bațu a fost cooptat în grupul Pasărea Colibri, formație alături de care a lansat albumul "Încă 2.000 de ani". După perioada Pasărea Colibri, a participat la diverse spectacole alături de Ducu Bertzi, Florian Pitiș și alți artiști.

Gălăţeanca Maria Magdalena Dănăilă a câștigat șapte trofee în festivaluri naționale de muzică folk. A reprezentat folkul în festivaluri în care folkiștii erau respinși la preselecție fără drept de apel - Mamaia, Eurovision, în 2004 câștigând chiar Premiul Special de Excelență artistică "Ion Voicu" înmânat de președintele juriului Festivalului "Mamaia", Mădălin Voicu.

În 2008 a absolvit Facultatea de Arte de la Galați, secția actorie, iar în 2015 a absolvit Masterul Internațional de Teatru Muzical realizat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați în colaborare cu Academia Centrală de Dramă din Beijing. După absolvirea masterului a predat engleză și actorie la Beijing, susținând și recitaluri folk cu diferite ocazii. În 2018 a revenit în țară, căutând soluții pentru a-și împărți activitatea artistică între București și Beijing.

Citit 2472 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2019 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.