Danube Jazz & Blues Festival, în septembrie. Intrare gratuită

Danube Jazz & Blues Festival, în septembrie. Intrare gratuită
Adrian Naidin Band va încheia festivalul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" anunţă că cea de-a șasea ediţie a Danube Jazz & Blues Festival va avea loc în perioada 6-7 septembrie, de la ora 19,30, în Parcul Rizer din Galaţi. Intrarea este liberă. Șase trupe româneşti şi internaţionale se vor reuni la cel mai important festival de jazz şi blues de la Dunăre, hotărâte să prezinte un repertoriu cât mai inspirat.

În prima zi a festivalului, pe 6 septembrie, de la ora 19,30, va urca pe scenă trupa George Baicea Electric Blues Band. George Baicea şi-a perfecţionat stilul interpretativ până la un nivel de unde poate privi cu mândrie în jur. El abordează cu lejeritate curente diverse, de la blues, la jazz-rock progresiv.

În aceeaşi seară, pe scena festivalului  va cânta Cuibul, din Republica Moldova. Vom avea parte de brass exuberant, piese vii în afara încadrărilor limitative de genuri muzicale. Cuibul este cea mai longevivă formaţie din Republica Moldova și adună pe scenă muzicieni legendari din Moldova.

Ultima trupă din prima seară a festivalului vine tocmai din îndepărtata Cuba: Afro-Cuban Musa. Bucuria pe care o transpun în cântecele lor este fantastică, tocmai de aceea muzica lor este plină de energie pozitivă, foarte lirică, foarte uşor de ascultat şi înţeles. Cei de la Afro-Cuban Musa reuşesc să creeze o punte între muzica cubaneză contemporană şi cea tradţională, demonstrând că muzica acestei ţări nu a dispărut în timp.

În a doua seară a Danube Jazz & Blues Festival, îi vom asculta, tot de la ora 19,30, pe The Groovy Bastards, o trupă tânără de jazz şi funk, formată din studenţi ai secţiei de jazz a Universităţii de Muzică din București, al cărei prim single a fost "Check My Brain". Printre realizările acestora se numără premii la Festivalul de Jazz de la Sibiu, la Festivalul de Jazz de la Tg. Mureș, la Ruse Jazz Festival, dar şi concerte alături de artişti de talie internaţională, precum Marco Mendoza sau Bumblefoot.

Cea de-a cincea trupă din program este formată din Vali "Sir Blues" Răcilă şi Raul Kușak. Două nume care au strâns în timp toate aprecierile ascultătorilor. Vali Răcilă şi Raul Kușak reuşesc să creeze un fel de poveste, în care dialogul muzician-spectator era savurat de ambele părţi.

Ultima trupă, care încheie Festivalul Danube Jazz & Blues, este Adrian Naidin Band. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supra-numit "Paganini al violoncelului", îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. Muzicianul explorează teme vechi, valoroase şi profunde, în cea mai pură cheie a jazzului european contemporan.

Timp cele şase trupe vor aduna laolaltă publicul din Galaţi care vrea să simtă energia profundă a acestor două genuri muzicale.

Citit 2753 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.