Gălăţenii, invitaţi la teatru: O monodramă şocantă şi o comedie dulce-amăruie, la Dramatic. PROGRAM

Gălăţenii, invitaţi la teatru: O monodramă şocantă şi o comedie dulce-amăruie, la Dramatic. PROGRAM
Petronela Buda are un rol dificil în "Uşa e deschisă!"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un spectacol sută la sută gălăţean, jucat în premieră absolută - "Uşa e deschisă!", şi o comedie dulce-amăruie, la care se râde în toate tonurile - "Liselotte în mai", sunt cele două spectacole pe care le vom putea vedea în acest sfârşit de săptămână la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

Sâmbătă, 29 mai, la ora 19,00, este programat spectacolul "Uşa e deschisă!", un one-woman show cu actrița Petronela Buda în rolul Femeii. Spectacolul are la bază piesa "Păpușa din podul bunicii" a scriitorului gălățean Andrei Velea, inspirată de un caz real și publicată în cartea de proză scurtă "Plaja de la Vadu" (Editura Brumar, 2013). Piesa a fost montată în premieră absolută la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", în anul 2021. Regia îi aparține lui Vlad Ajder, iar scenografia este creația lui Daniel Divrician.

Actriţa Petronela Buda, aflată la primul ei one woman show, are încredere în personaj: "Am credința că ne-a ieșit o poveste delicată, plină de emoție, care nu se spune deloc ușor. (...) Personajul pe care îl joc e o femeie care a ucis și pentru asta se află în detenție. Știe că, pentru ceea ce a făcut, acela e locul unde trebuie să fie. Însă de ce trebuie să fie și primul loc pe care copilul ei, nenăscut încă, trebuie să îl vadă, să îl simtă? E doar un copil nevinovat și nu trebuie să plătească pentru greșeala mamei. Miza e ridicată, miza e totul: trebuie să nască în libertate."

Duminică, 30 mai 2021, la ora 19,00, este programat spectacolul "Liselotte in mai". Abordând probleme cu care se confruntă femeile și bărbații oriunde în lume, piesa este una dintre cele mai cunoscute ale dramaturgului ungur Pozsgai Zsolt, fiind tradusă în peste zece limbi și pusă în scenă în aproximativ 45 de teatre maghiare și 29 de teatre din afara Ungariei. Montarea de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" a avut premiera în anul 2020. În distribuție, actrița Mihaela Lecca Gorea (Liselotte) și actorul Ionuț Moldoveanu (Karl, Ludwig, Henri, Roland, Nicolas, Man in Black). "Este o comedie spumoasă, o comedie vie. O partitură excelentă pentru actriță, o performanță pentru actor, care interpretează mai multe roluri", declară regizorul Cătălin Vasiliu. Scenografia este semnată de Daniel Divrician.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a Teatrului, din Domnească nr. 59.

Citit 1429 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.