Expoziție de pictură, la Muzeul de Artă Vizuală

Expoziție de pictură, la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală din Galați invită publicul să viziteze începând de astăzi, 16 iunie 2021, ora 18,00, expoziția personală de pictură "Linişte", a artistei Florentina Otari.

"Expoziția propune o incursiune în creația recentă a Florentinei Otari. Demersul său artistic urmărește formele geometrice într-o abordare abstractă, minimalistă, lucrările făcând apel la resorturi interioare ale privitorului, provocând contemplarea. Cum însăși artista afirmă, în lucrări, întâlnim tandemul continuu dintre vizibil și invizibil, alternanța dintre manifestare și lipsa acesteia, culoare și non-culoare.

Selecția de lucrări provine din cele două serii, Inside Stillness și Dynamic Stillness, serii cu predilecție pentru oscilația dintre plin și gol, vizibil și invizibil, interior și exterior. Orizontalele și verticalele, formele geometrice primare și degradeurile creează un ritual al repetiției în pictura artistei. Apelează la grile, aparente monocromii, câmpuri ample de culoare, colări și serializări, rezultând astfel balansul în compozițiile sale prin relația dialectică dintre formă și spațiu", spune curatoarea expoziţiei, Cristiana Culiță

Florentina Otari spune că în lucrările sale a renunţat la tot ce nu este necesar, păstrând doar ceea ce este fundamental: "Am fost întotdeauna atrasă de soluțiile care întruchipează simplitatea ca o cale spre chintesența lucrurilor. La fel cum lucrez cu mine însămi, încercând să scap de tot ce nu este absolut necesar, lăsând loc clarității minții, o condiție necesară pentru a atinge esența, picturile mele sunt „curățate", simplificate, reduse la părțile fundamentale, reflectând convingerea că dincolo de haosul aparent există ordine".

Citit 1724 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.