Aero 4 - Galați, o expoziție inedită, dedicată istoriei aviației
Foto: Marian Calestru

Aero 4 - Galați, o expoziție inedită, dedicată istoriei aviației
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Obiecte, suveniruri, cărți poștale și plicuri vechi, timbre și fotografii, dar și reviste și ziare de epocă recompun, asemenea unor piese dintr-un puzzle fascinant, o bucată din istoria aviației, în expoziția Aero 4 Galați. Ineditele exponate, multe dintre ele din colecția lui Cristian Deceanu, organizatorul expoziției, pot fi văzute, până pe 3 octombrie, în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați.
Artefactele expuse în acest an, în cadrul celei de-a patra ediții a expoziției, provin din spațiul ex-sovietic, dar și din România, Marea Britanie, Germania, Franța, Spania și Italia. O bună parte dintre obiecte provin de la companii aeriene precum Tarom, British Airways, Blue Air sau Air France, iar suvenirurile aparțin unor colecții din muzee ale aviației. Printre exponate, puteți vedea și patch-uri sau semne de armă din aviație și din parașutism.
Pentru a putea vizita expoziția, adulții trebuie să plătească un bilet de 6 lei, iar copiii, elevii, studenții și pensionarii o taxă modică de 1,5 lei.
De ce ar trebui să te intereseze această expoziție? Dincolo de faptul că fiecare exponat în parte ascunde povestea sa, Galațiul are un loc special în istoria aviației din România. Cu 95 de ani în urmă, pe 24 iunie 1926, era inaugurată prima linie aeriană internă, cu un zbor pe ruta Galați-București.

Citit 2466 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iulie 2021 09:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.