Opereta de mare succes „Văduva veselă”, la Teatrul „Nae Leonard”

Opereta de mare succes „Văduva veselă”, la Teatrul „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 13 martie, de la ora 18,00, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” vă propune spectacolul de mare succes „Văduva veselă”. Operetă în două acte, semnată de fermecătorul compozitor austriac Franz Lehár, „Văduva veselă” este o comedie muzicală de început de secol XX.

Regia îi aparţine italianului Paolo Bosisio, director artistic la Teatrul Giacosa din Ivrea şi profesor de istoria artei la Universitatea de Stat din Milano. Paolo Bosisio a fost asistent al regizorului Luchino Visconti. Libretul este scris de Victor Leon şi Leo Stein. De la pupitrul dirijoral, spectacolul va fi condus de maestrul Cristian Sandu.

În veselul Paris, o petrecere de aniversare pentru conducătorul unui stat imaginar este în plină desfăşurare. Bogata văduvă Sonia este înconjurată de pretendenţi, spre disperarea Baronului Popoff, care se teme că aceasta va ruina ţara, dacă se va căsători cu un străin. Popoff reuşeşte să îl convingă pe Danilo, ministrul de Finanţe, să o ceară în căsătorie pe Sonia, deşi ea îl mai refuzase o dată, în trecut. Dar acum, Sonia este cea care îl copleşeşte cu atenţia sa pe Danilo, chiar dacă acesta pare indiferent, până când tot ea face, la un moment dat, un anunţ-surpriză.

Citit 1329 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Martie 2022 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.