Feerie shakespeariană şi poveste clasică, la Dramatic

Feerie shakespeariană şi poveste clasică, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" invită publicul gălăţean la spectacolele programate în acest weekend.

Vineri, 28 aprilie, ora 19,00, Teatrul Dramatic prezintă "Visul unei nopți de vară", de William Shakespeare, în regia conf. univ. dr. Radu Horghidan şi asist. univ. drd. Paul Nedelcuță, spectacolul de licență al Promoției 2023 a Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos".

Vor urca pe scenă: Florentina Anastasiu (Hermia), Mihaela Grosu (Helena), Roxana Bâclea (Puck), Maria Topor (Titania), Alex Bențea (Lysander), Andrei Ciobanu (Demetrius), George Vintilă (Oberon), Luiza Apostolache (Meșter), Laura Vîlcu (Meșter), Elena Emandi (Meșter), Bianca Totolici (Meșter), Mihaela Godorozea (Meșter).

"Spectacolul propune o reactivare a textului shakespearian într-o montare studențească care încearcă să-și asume atât obiectivele unui teatru-școală, cât și pe cele ale unui spectacol, îmbinând textul piesei cu un univers adolescentin contemporan", spune conf. univ. dr. Radu Horghidan.

Sâmbătă, 29 aprilie, ora 19,00, se va juca spectacolul "Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte", o poveste culeasă de Petre Ispirescu, în regia lui Adi Iclenzan, o creație colectivă realizată de echipa artistică a proiectului. Este un spectacol neconvențional în care "cititorii", actorii din distribuție, invită publicul să-și folosească imaginația și să ia parte la o poveste despre nevoia omului de a găsi un sens în viață, despre frământări, despre nemurire, despre sensul și limitele fericirii. Un spectacol care tulbură și înduioșează, care pătrunde în cele mai adânci cotloane ale sufletului și mișcă până și sufletele încremenite de rutina cotidiană. Un spectacol care iese din tiparele obișnuite, care te deconectează din online și te scoate din fața ecranelor pentru a-ți propune un alt tip de interacțiune.

Joacă actorii Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Ștefan Forir, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu.

Citit 3879 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2023 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.