Seară de jazz și o operă de Bizet, în Festivalul "Leonard"

Seară de jazz și o operă de Bizet, în Festivalul "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În cea de-a doua săptămână a ediției a XIX-a a Festivalului Internațional "Leonard", Liricul gălățean aduce în faţa publicului meloman două seri pline de magie și culoare

Mai întâi, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 19:00, este programată a IX-a ediție a seriei "Jazz In The City" - Unforgettable by Night Lights. Reprezentanții teatrului spun că "Night Lights" este un proiect pus în practică de cinci artiști ce transpun într-o manieră originală cele mai cunoscute piese internaționale, îmbinând armoniile plăcute ale pianului (Cătălin Cotelin) cu sunetele grave ale contrabasului (Adrian Flautistu), cu o voce cu nuanțe calde de jazz (Anda Dimitriu) și cu armonicele magice ale saxofonului (Eugen Mamot), acompaniat de percuții exotice (Dan Incrosnatu). Cei cinci muzicieni așteaptă publicul la o seară de neuitat, în care fantezia se va împleti cu sensibilitatea și performanța.

Duminică, 29 octombrie, de la ora 18:30, colectivul Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" sărbătorește împlinirea a 160 de ani de la premiera absolută a operei "Pescuitorii de perle" de Georges Bizet, prin reprezentația acestei lucrări fascinante pe scena gălăţeană. Subiectul operei ne poartă pe una dintre plajele insulei Ceylon, un adevărat paradis terestru, în care prietenia, dragostea și onestitatea intră în conflict cu prejudecățile sociale. Sinceritatea sentimentelor zugrăvite, savoarea tablourilor scenice din lumea exotică a Orientului, precum și frumusețea neobișnuită a melodiilor au făcut ca această operă să fie apreciată generații după generații. Publicul îi va putea urmări pe scenă pe tinerii soliști ai Teatrului "Nae Leonard": Lorena și Adrian Mărginean, Constantin Lupu, Sebastian Băncilă, alături de orchestra, corul și baletul teatrului. La pupitrul dirijoral a fost invitat maestrul Cristian Sandu, din Cluj-Napoca.

Citit 1018 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2023 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.