Două spectacole la Teatrul Dramatic, la început de weekend

Două spectacole la Teatrul Dramatic, la început de weekend
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" invită publicul gălăţean la două spectacole în acest sfârșit de săptămână

Vineri, 27 octombrie, la ora 19.00, este programat spectacolul premiat "Ușa e deschisă!", de Andrei Velea. Regia este semnată de Vlad Ajder, scenografia de Daniel Divrician, iar actrița Petronela Buda va interpreta cu măiestre rolul "Femeii". "Ușa e deschisă!" este o monodramă care are la bază piesa "Păpușa din podul bunicii" a scriitorului gălățean Andrei Velea, inspirată de un caz real și publicată în cartea de proză scurtă "Plaja de la Vadu", în 2013. Spectacolul a câştigat numeroase premii, printre care Marele Trofeu, Premiul actorilor şi Premiul tinerilor, la "Bacău Fest Monodrame" 2022.

Seria spectacolelor Teatrului Dramatic continuă sâmbătă, 28 octombrie, tot de la ora 19.00, cu drama "Miorița", care spune, într-o altă cheie, o poveste de viață, posibilă și în ziua de astăzi. Tema centrală se păstrează și, în pofida dramei, spectatorii au parte de momente care le vor aduce zâmbete, create cu măiestrie de cei opt actori din distribuția aleasă de regizorul Cristian Ban. Textul este scris pornind de la cunoscuta baladă, iar improvizațiilor actorilor au contribuit într-o mare măsură la construirea spectacolului. "«Miorița» nu este o comedie, dar pot să asigur publicul că este un spectacol la care se va râde și, acolo unde a fost loc să creăm situații comice, cu bun-simț, nu m-am ferit de asta.

Echipa artistică este una minunată, foarte dedicată, iar energia actorilor este ca un espresso scurt! Pentru mine este o mare plăcere să lucrez din nou cu o parte din actorii cu care am mai lucrat, iar de data aceasta bucuria este dublată de faptul că în echipa acestui spectacol au intrat actori foarte tineri și studenți, iar energia lor a fost un punct forte al acestui proiect", a declarat regizorul.

În distribuție, gălățenii îi pot admira pe: Nică Bargan (student la master, Facultatea de Arte), Elena Emandi (studentă anul III, Facultatea de Arte), Radu Horghidan, Oana Mogoș, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu (studentă anul III, Facultatea de Arte), Mihai Păun (actor și masterand, anul II, Facultatea de Arte).

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe site-ul bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din str. Domnească nr. 59.

Citit 1024 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2023 09:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.