Trei spectacole de zile mari la Teatrul Dramatic, în weekend

Trei spectacole de zile mari la Teatrul Dramatic, în weekend
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Seria spectacolelor de weekend programate la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" debutează vineri, 10 noiembrie, la ora 19.00, cu tragicomedia "Martiri", de Marius von Mayenburg, un spectacol extrem de actual, montat de regizorul Adi Iclenzan, cu scenografia semnată de Daniel Divrician. În distribuție, gălățenii îi vor putea urmări pe actorii: Oana Preda, Ana-Maria Ciucanu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Mihai Păun, Carmen Albu, Nică Bargan şi Mihaela Grosu.

"Mă preocupă tot mai mult universul adolescenței, atât ca o revizitare dintr-o perspectivă matură a propriei experiențe, dar și ca o chestionare a tipului de responsabilitate pe care adulții o au față de noile generații. Dincolo de responsabilitatea directă și evidentă a unui părinte, cred că există și o responsabilitate colectivă, a tuturor adulților față de toți adolescenții. Ce se întâmplă atunci când nu reușim să le oferim tinerilor repere, direcții și modele care să îi ajute să gestioneze fragilitatea și confuzia inerente unei perioade de transformare? Rămân singuri. Ce se întâmplă când rămân singuri și cum va arăta lumea?", rezumă ideea spectacolului regizorul Adi Iclenzan. Piesa este nerecomandată persoanelor sub 18 ani.

Sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 19.00, Teatrul Dramatic prezintă spectacolul "Pasagerii", de Sam Bobrick. Direcția de scenă îi aparține lui Florin Toma, iar scenografia este semnată de Daniel Divrician, spectacolul fiind o coproducție Facultatea de Arte - Teatrul Dramatic.

"Pasagerii" este un spectacol substanțial în care cei nouă actori interpretează nu mai puțin de 19 personaje. Anonimi veritabili, eroii se întâlnesc într-o stație de autobuz din SUA, iar întâlnirea lor împleteşte o temă subtilă, dar profundă, care devine limpede abia în scena finală. În distribuție: Ionuț Strat, Denisa Onisie, Mihai Păun, Alina Radu, Laurențiu Bobeică, Lavinia Eiler, Doru Ciutacu, Mihaela Godorozea și Bianca Totolici. Spectacolul îmbină drama și comedia și durează două ore.

Duminică, 12 noiembrie, de la ora 19.00, se va juca "O noapte furtunoasă", de de Ion Luca Caragiale, spectacol de licență al promoției 2022 a Facultății de Arte. O comedie jucată de "o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor", așa cum îi descrie pe tinerii actori îndrumătorul lor, Radu Horghidan, care semnează şi regia spectacolului. În distribuție: Mihai Păun, Laurențiu Bobeică, Maria Niță, Mihaela Grosu/ Dorina Iuliana Necula, Ionuț Strat, Andrei Ardeleanu/ Robert Bîclea şi Nică Bargan.

Citit 1315 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.