Discriminarea rasială depăşeşte graniţele

Discriminarea rasială depăşeşte graniţele
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi găzduieşte, joi, 23 noiembrie, de la ora 18.00, în cadrul proiectului "KineDok", filmul documentar "Chemarea lui Pongo". Pelicula, producţie Cehia - Slovacia - Marea Britanie, din anul 2022, este regizată de cehul Tomas Kratochvil.

"Şofer de camion de etnie romă, Stefan Pongo a emigrat în urmă cu 15 ani, împreună cu familia, în Marea Britanie, pentru a o proteja de discriminarea rasială. Dar sentimentele de ură continuă să ajungă la Stefan chiar și dincolo de granițe. El începe să creeze vloguri, organizează demonstrații antirasiste, oferă ajutor umanitar așezărilor sărace de romi din Slovacia, fondează o asociație civică și poartă lupte online cu "haterii", dar toate acestea vin în detrimentul timpului petrecut cu familia. Va reuși el să readucă armonia în viața lui?", rezumă organizatorii povestea filmului.

Citit 672 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2023 17:29

1 comentariu

  • postat de Pralea baftalo
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 23:52
    89.137.224.***
    Si in Romania romanii urasc rromii dar nu mai au voie sa strige in gura mare ca e data o lege din aia de a lor ! Dar nu ii urasc pt ca sunt rromi ci pentru ca fura, dau in cap, talharesc, violeaza, vand droguri, distrug, fac mizerie, fura din buzunare, sparg case, bat copii si le iau telefoanele.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.