Ultimul weekend al Festivalului Internațional "Leonard"

Ultimul weekend al Festivalului Internațional "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ultimul weekend al Festivalului Internațional "Leonard" aduce publicului gălăţean o nouă poveste muzicală despre expresivitate și culoare sonoră, în recitalul cameral "De la Weber la Bozza", programat sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 19.00. De-a lungul timpului, pentru oamenii sensibili, muzica a însemnat un mod de a se exprima, de a-și dezvălui sentimentele, un univers ideal pentru refugiu. Unul dintre instrumentele de suflat care impresionează de secole, prin timbrul său expresiv, capabil să redea cele mai diferite nuanțe, este clarinetul, pe care publicul îl va descoperi în cadrul acestui recital, în ipostaze camerale și solistice.

În prima parte, muzica lui Heinrich Bärmann va fi interpretată de Cvartetul de Coarde al Teatrului, alcătuit din Cornelia Gheorghiu și Iulia Sava (vioară), Gabriela Lăzăroiu (violă), Tereza Gânju (violoncel) și de clarinetistul Gheorghe Constantinescu. În cea de a doua parte, acompaniat de pianista Diana Dogaru, clarinetistul va prezenta impresionante lucrări din repertoriul internațional și românesc, purtând publicul într-o călătorie sonoră magică.

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 18.30, soliștii, orchestra, corul, baletul și întreaga echipă tehnică a Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" vor încheia cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional "Leonard" cu bine-cunoscuta operetă "Liliacul", de Johann Strauss-fiul. Subiectul lucrării este o poveste despre moralitate și permisivitate, cu identități mascate și încurcate, infidelitate și răzbunări amuzante, țesute în urzeala strălucitoare a valsului straussian, unic și încântător de inventiv. Pe scenă, spectatorii îi vor putea urmări, alături de artiștii teatrului gălăţean, pe bine-cunoscutul actor Cristian Gheorghe și pe soprana Milița Pantin (București), sub bagheta maestrului Aurel Bălae (Iași).

Și în acest an, timp de şase săptămâni, Teatrul "Nae Leonard" a încântat publicul gălățean prin reprezentații de excepție, invitați de marcă și spectacole memorabile. La finalul poveștii Festivalului Internațional "Leonard" din acest an, teatrul le mulțumeşte tuturor invitaților, colaboratorilor, partenerilor media și sponsorului SF Tex, dar mai ales publicului, pentru prezența numeroasă.

Citit 1148 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.