"Povestea de Crăciun", la "Gulliver"

"Povestea de Crăciun", la "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Povestea de Crăciun" este spectacolul la care Teatrul pentru Copii și Tineret "Gulliver" îi invită duminică, de la ora 10.30, pe gălățenii mari și mici. Timp de 45 de minute, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze o adaptare după povestea pentru copii "Ici sera la paix", de Joel Guerriau.

"Naşterea pruncului sfânt a fost prezentată de nenumărate ori, însă de fiecare dată are acelaşi farmec. «Povestea de Crăciun» întoarce paginile cărţii cu graţie, la frontiera dintre două lumi, aducând pe scenă personaje angelice, care ridică cu delicateţe voalul istoriei, istoria cea adevărată, cea învățată, cea visată... cea luminată! Luminată de credința și iubirea din sufletele noastre. Noaptea Sfântă, în viziunea noastră, este noaptea în care o steluță a luminat un drum, un brăduț a indicat cărarea, niște îngerași au stat de strajă în ceruri, iar Dumnezeu ne-a dăruit cel dintâi cadou de Crăciun, pe Fiul său, şi prin el, iubirea și lumina sa. Poate că în amintirea acelei lumini dintâi și dintotdeauna, noi aninăm acum licăriri în brazii din casele noastre, ca niște delicate reflexe ale luminilor din noi, pe care ar trebui să le păstrăm aprinse tot timpul. Dar cum noi, oamenii, biete ființe trecătoare, mai mult sau mai puțin uituce, ne mai luăm cu viața, atunci am căpătat obiceiul fermecat de a le aprinde acum, ca să ne amintim de ele. Să nu uităm să fim măcar din când în când buni și luminoși, așa cum am fost concepuți... Pentru ca această poveste-lumină să nu se stingă niciodată, iar noi să o ducem neabătut mai departe!", este prezentarea piesei de pe pagina teatrului.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ionuț Negrișanu, Adina Ariton, Gina Geru, Mara David şi Eduard Șișu. Regia și scenografia îi aparțin lui Bogdan Drăgulescu.

Citit 963 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.