Sfârşit de săptămână cu trei spectacole

Sfârşit de săptămână cu trei spectacole
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Weekendul plin al Teatrului Dramatic "Fani Tardini" va debuta vineri, 12 ianuarie, de la ora 19.00, cu piesa "Martiri", a dramaturgului german Marius von Mayenburg, spectacol nerecomandat minorilor sub 18 ani. Scrisă în 2012, piesa a fost regizată chiar de autor, în același an, la Berlin. Von Mayenburg, unul dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, abordează deseori teme care inflamează, iar stilul său tăios de a aborda subiecte precum ipocrizia umană, superficialitatea, ignoranța sau impostura, bigotismul, lipsa profunzimii și a emoțiilor i-au creat faimă, i-au adus aprecieri, dar și critici ale cronicarilor din lumea întreagă. "Mă întreb ce se întâmplă atunci când nu reușim să le oferim tinerilor repere, direcții și modele. Mă preocupă tot mai mult universul adolescenței, atât ca o revizitare dintr-o perspectivă matură a propriei experiențe, dar și ca o chestionare a tipului de responsabilitate pe care adulții o au față de noile generații. Dincolo de responsabilitatea directă și evidentă a unui părinte, cred că există și o responsabilitate colectivă", susţine regizorul piesei, Adi Iclezan. În distribuție, spectatorii îi vor putea urmări pe actorii: Oana Preda, Ana-Maria Ciucanu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Mihai Păun, Carmen Albu, Nică Bargan și Mihaela Grosu.

Sâmbătă, 13 ianuarie, tot de la ora 19.00, gălățenii sunt din nou așteptați în gradena teatrului, pentru a viziona spectacolul "Bujor", de Doru Vatavului. "Un spectacol care invită să vorbim despre ceva ce ne roade pe toți. Tema este una delicată: cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală, adică nicio lecție", susține regizoarea Letea Popescu. În distribuţie: Vlad Volf, Ștefan Forir, Ciprian Brașoveanu, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Petronela Buda, Flavia Călin şi Maria Niță.

Duminică, 14 ianuarie, de la ora 19.00, gălățenii pot viziona la Dramatic "O repetiție moldovenească", de Costachi Caragiali. "Facem povestea unor eroi, care au făcut prima trupă de teatru românesc, repetau în condiții foarte precare, și financiare, și ca spațiu, aveau foarte puțin timp și, cu toate astea, au reușit să adune publicul la reprezentații în limba română", prezintă piesa Cristian Ban, regizorul spectacolului. În distribuție: Radu Horghidan, Ionuț Moldoveanu, Oana Mogoș, Elena Anghel, Vlad Ajder, Ștefan Forir, Răzvan Clopoțel, Florin Toma, Cristina Uja Neagu şi Cristian Gheorghe.

Citit 980 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.